14 jun 2017 15:47

14 jun 2017 15:47

Nu är Grön flagg hissad i topp

MÖLLTORP: Miljöcertifierad

Mölltorpskolan har nu, som första skolan i kommunen, hissat Grön flagg. En flagga som symboliserar att de är miljöcertifierade.

Under högtidliga former hissades flaggan och samtidigt spelades Grön flagglåten Upp, upp, upp.

Skolan har under året arbetat med hållbar utveckling, med naturen och hur jordens resurser ska räcka länge. De har bland annat byggt en återvinningsstation, byggt mofflor av återvinningsmaterial och städat Mölltorp. Vilket har gjort dem förtjänta av certifieringen Grön flagg.

Det är Håll Sverige rent som står bakom Grön flagg. Dit är 2 700 skolor och förskolor anslutna och 300 000 barn och unga jobbar för en bättre miljö runt om i Sverige. Förhoppningen är att Grön flagg ska vara första steget i ett livslångt engagemang kring hållbar utveckling.

När flaggan var i topp firades utmärkelsen med skolgårdsdisco och samtidigt invigdes deras nya ljudanläggning som skänkts av föräldraföreningen.

– Det är roligt att vi kan bidra till rastaktiviteter och stötta trivselledarna. Alla pengar vi får in i föräldraföreningen går oavkortat till eleverna, säger föräldraföreningens ordförande Maria Brodd.

Under högtidliga former hissades flaggan och samtidigt spelades Grön flagglåten Upp, upp, upp.

Skolan har under året arbetat med hållbar utveckling, med naturen och hur jordens resurser ska räcka länge. De har bland annat byggt en återvinningsstation, byggt mofflor av återvinningsmaterial och städat Mölltorp. Vilket har gjort dem förtjänta av certifieringen Grön flagg.

Det är Håll Sverige rent som står bakom Grön flagg. Dit är 2 700 skolor och förskolor anslutna och 300 000 barn och unga jobbar för en bättre miljö runt om i Sverige. Förhoppningen är att Grön flagg ska vara första steget i ett livslångt engagemang kring hållbar utveckling.

När flaggan var i topp firades utmärkelsen med skolgårdsdisco och samtidigt invigdes deras nya ljudanläggning som skänkts av föräldraföreningen.

– Det är roligt att vi kan bidra till rastaktiviteter och stötta trivselledarna. Alla pengar vi får in i föräldraföreningen går oavkortat till eleverna, säger föräldraföreningens ordförande Maria Brodd.

  • Anneli Malm