18 jun 2017 19:03

18 jun 2017 19:03

Solig kör- och visfestival vid kanalen

KARLSBORG: Elisa och Markus var dragplåster

För fjärde året i rad anordnades i helgen en kör- och visfestival vid Kanalscenen. Uppskattningsvis ett par hundra personer tog plats i gröngräset för att se och lyssna till bland andra dansbandsstjärnan Elisa.

Allra först tågade ett gäng från folkdanslaget in. Jane Pettersson och Kennet Johansson spelade upp till dans innan dagens konferencier Leif Johansson hälsade alla välkomna.

Torsö vokalensemble tog därefter plats på scenen och bjöd på en kavalkad av visor skrivna av Evert Taube. Det blev mycket svensk sommar, men även en vals i Valparaiso. Gruppen Vänervind bjöd sedan på country, lite irländska tongångar och Bob Dylan. Abbas Thank you for the music med Torsöensemblen avslutade framträdandet.

De lokala förmågorna Linda Jörgensen och Malin Ulfvenborg bidrog med två låtar vardera.

Sånggruppen Vocation från Stockholm, tog sedan vid. Tre damer och lika många herrar plus musiker bjöd på visor signerade såväl Cornelis som Beppe Wolgers. Marscherande i takt till Povel Ramels vaktparad var det svårt även för publiken att sitta still. Sotar-Torsten, som bor i en skorsten och en sång från Svea Hund, Rosornas krig, avslutade.

Dragplåster

Det var så dags för de två, som så många väntat på, nämligen Elisa Lindström och Markus Frykén att inta scenen. Det blev mera Abba-låtar, men även Dolly Parton och Ted Gärdestad. Avslutningsvis bjöds så alla dagens medverkande upp på scenen för att tillsammans sjunga Idas sommarvisa, en fin avslutning på en fin söndagseftermiddag.

Allra först tågade ett gäng från folkdanslaget in. Jane Pettersson och Kennet Johansson spelade upp till dans innan dagens konferencier Leif Johansson hälsade alla välkomna.

Torsö vokalensemble tog därefter plats på scenen och bjöd på en kavalkad av visor skrivna av Evert Taube. Det blev mycket svensk sommar, men även en vals i Valparaiso. Gruppen Vänervind bjöd sedan på country, lite irländska tongångar och Bob Dylan. Abbas Thank you for the music med Torsöensemblen avslutade framträdandet.

De lokala förmågorna Linda Jörgensen och Malin Ulfvenborg bidrog med två låtar vardera.

Sånggruppen Vocation från Stockholm, tog sedan vid. Tre damer och lika många herrar plus musiker bjöd på visor signerade såväl Cornelis som Beppe Wolgers. Marscherande i takt till Povel Ramels vaktparad var det svårt även för publiken att sitta still. Sotar-Torsten, som bor i en skorsten och en sång från Svea Hund, Rosornas krig, avslutade.

Dragplåster

Det var så dags för de två, som så många väntat på, nämligen Elisa Lindström och Markus Frykén att inta scenen. Det blev mera Abba-låtar, men även Dolly Parton och Ted Gärdestad. Avslutningsvis bjöds så alla dagens medverkande upp på scenen för att tillsammans sjunga Idas sommarvisa, en fin avslutning på en fin söndagseftermiddag.

  • Inger Andersson Hultin