19 jun 2017 13:46

19 jun 2017 13:46

Veteraner samlade

FORSVIK: Veteranfordon i mängd

Årets första veteranfordonsträff hölls vid Forsviks Bruk. Området var fyllt av veteranfordon av många olika varianter

Det var en fin försommarkväll med vackert väder och solsken, en av förutsättningarna för att locka till fordonsträff i Forsvik. Hela samhället var fyllt av mängder av bilar, motorcyklar och mopeder, där de allra flesta var av 50 till 60-tals modell. Glänsande ”jänkare” med massor av krom, blandades med sportbilar, standardvagnar och motorcyklar av olika modeller och märken.

Stort intresse

Det var årets första träff och brukschefen Camilla Alexandersson var mycket glad över det stora intresset för träffen i Forsvik. Hon hade tagit till sig devisen: ”Allt på hjul, medar och band bör träffas ibland” en devis som passade fint in i solskenet. Hon bjöd även på öppet hus i industriminnets lokaler för alla intresserade. En speaker fanns på plats och presenterade fordon och ägare, som komplettering till gemenskapen mellan veteranfolket där 80 talet bilar, mängder av motorcyklar och mopeder fanns på plats.

Nyheter

Några verkliga nyheter fanns med även denna gång, där bland andra Börje Larsson från Forsvik, ställde ut sin nyligen förvärvade Chevrolet pickup av årsmodell 1940 i yttre originalskick. En mycket originell vagn som lockade många intresserade. En annan raritet på fordonsträffen var Johan Erikssons motorcykel av märket Indian. Den var av årsmodell 1941, en verklig veteran på 1200 kubik med beteckningen Indian Chief, försedd med många mycket speciella detaljer. Bland annat var fjädringen av gammalt fint märke, som enligt Johan gav en mycket mjuk och stadig körning.

– Fabriken som tillverkade motorcyklar av märket Indian lades ned 1953, så nog är det intressant att äga och åka med denna verkliga raritet, sade Johan och såg mycket nöjd ut över sin Indian.

Veteranbilsträffen återkommer en kväll i juli och i augusti.

Det var en fin försommarkväll med vackert väder och solsken, en av förutsättningarna för att locka till fordonsträff i Forsvik. Hela samhället var fyllt av mängder av bilar, motorcyklar och mopeder, där de allra flesta var av 50 till 60-tals modell. Glänsande ”jänkare” med massor av krom, blandades med sportbilar, standardvagnar och motorcyklar av olika modeller och märken.

Stort intresse

Det var årets första träff och brukschefen Camilla Alexandersson var mycket glad över det stora intresset för träffen i Forsvik. Hon hade tagit till sig devisen: ”Allt på hjul, medar och band bör träffas ibland” en devis som passade fint in i solskenet. Hon bjöd även på öppet hus i industriminnets lokaler för alla intresserade. En speaker fanns på plats och presenterade fordon och ägare, som komplettering till gemenskapen mellan veteranfolket där 80 talet bilar, mängder av motorcyklar och mopeder fanns på plats.

Nyheter

Några verkliga nyheter fanns med även denna gång, där bland andra Börje Larsson från Forsvik, ställde ut sin nyligen förvärvade Chevrolet pickup av årsmodell 1940 i yttre originalskick. En mycket originell vagn som lockade många intresserade. En annan raritet på fordonsträffen var Johan Erikssons motorcykel av märket Indian. Den var av årsmodell 1941, en verklig veteran på 1200 kubik med beteckningen Indian Chief, försedd med många mycket speciella detaljer. Bland annat var fjädringen av gammalt fint märke, som enligt Johan gav en mycket mjuk och stadig körning.

– Fabriken som tillverkade motorcyklar av märket Indian lades ned 1953, så nog är det intressant att äga och åka med denna verkliga raritet, sade Johan och såg mycket nöjd ut över sin Indian.

Veteranbilsträffen återkommer en kväll i juli och i augusti.

  • Lennart Strömberg