12 jul 2017 14:22

12 jul 2017 14:23

Uppskattad konsert

GARNISONSKYRKAN: Sofia Källgren och Robert Wells

Konserten ”Musik i sommarnatten” startade i Karlsborg med att turistchefen Jarl Karlsson hälsade de 400 besökarna välkomna och ett speciellt välkommen till de båda artisterna.

I sommar kommer Sofia Källgren och Robert Wells turné ”Musik i sommarnatten – En pianist och en sångerska” besöka åtta städer runt om i Sverige. De har under flera år lagt några veckor varje sommar på att turnera i kyrkor. Den 11 juli var premiären i Karlsborg.

Konserten var en blandning av Robert Wells och Sofia Källgrens mest önskade och älskade repertoar. Det bjöds på kända melodier med betoning på den svenska sommaren, musikal, film, visa samt klassisk musik.

Skönheten och Odjuret

Konserten började med ett antal melodier som de framförde tillsammans bland annat ledmotivet ur ”Skönheten och Odjuret” där Sofia fick visa prov på sina röstresurser med den stora spännvidden hon har.

En nyskriven ”Ave Maria” av Sofia fick publiken att verkligen att tända till och visade sin uppskattning med applåder som varade länge. En gammal klassiker ”Summertime” fick nytt liv med Roberts tolkning av melodin tillsammans med Sofia.

Stående ovationer

Robert fick också chansen att visa på vilken enastående pianist han är när han spelade både Boggie Woogie och klassiska stycken med inlevelse.

Robert har under många år samlat ihop ett antal lovande yngre pianister som får chansen att utvecklas musikaliskt tillsammans med övriga medverkande. ”Sweet Georgia Brown” var en melodi som de travesterat på som blev ett lysande exempel på att det går att göra mycket på all slags musik men ändå hålla kvar själva själen i melodin.

Efter avslutad konsert avtackades de av turistchefen med blommor och av publiken med stående ovationer, vilket medförde ett extranummer.

I sommar kommer Sofia Källgren och Robert Wells turné ”Musik i sommarnatten – En pianist och en sångerska” besöka åtta städer runt om i Sverige. De har under flera år lagt några veckor varje sommar på att turnera i kyrkor. Den 11 juli var premiären i Karlsborg.

Konserten var en blandning av Robert Wells och Sofia Källgrens mest önskade och älskade repertoar. Det bjöds på kända melodier med betoning på den svenska sommaren, musikal, film, visa samt klassisk musik.

Skönheten och Odjuret

Konserten började med ett antal melodier som de framförde tillsammans bland annat ledmotivet ur ”Skönheten och Odjuret” där Sofia fick visa prov på sina röstresurser med den stora spännvidden hon har.

En nyskriven ”Ave Maria” av Sofia fick publiken att verkligen att tända till och visade sin uppskattning med applåder som varade länge. En gammal klassiker ”Summertime” fick nytt liv med Roberts tolkning av melodin tillsammans med Sofia.

Stående ovationer

Robert fick också chansen att visa på vilken enastående pianist han är när han spelade både Boggie Woogie och klassiska stycken med inlevelse.

Robert har under många år samlat ihop ett antal lovande yngre pianister som får chansen att utvecklas musikaliskt tillsammans med övriga medverkande. ”Sweet Georgia Brown” var en melodi som de travesterat på som blev ett lysande exempel på att det går att göra mycket på all slags musik men ändå hålla kvar själva själen i melodin.

Efter avslutad konsert avtackades de av turistchefen med blommor och av publiken med stående ovationer, vilket medförde ett extranummer.

  • Elof Johansson