14 jul 2017 14:35

14 jul 2017 14:35

Kyrkokonsert med New Orleansjazz

UNDENÄS

Den 22 juli blir det en New Orleanskonsert i Undenäs kyrka då Frazzes New Orleans Stompers gästar kyrkan.

De beskrivs: Frazzes New Orleans Stompers intensiva, svängande rytmik och melodiska samspel leder tankarna till Louis Armstrong, Henry Red Allen, Jimmy Noone med flera. Man låter sig inspireras av originalinspelningar med Louis Armstrong, Sidney Bichet, Kid Ory, George Lewis och Bunk Johnsson – musiker som drabbade Europas jazzfans redan på 50-talet. I deras musik kan man med lätthet urskilja klangerna från jazzens födelsestad.

Bandets har sitt ursprung från Cardinal Jazzband från Åhus och består idag av fem danskar och två svenskar.

De beskrivs: Frazzes New Orleans Stompers intensiva, svängande rytmik och melodiska samspel leder tankarna till Louis Armstrong, Henry Red Allen, Jimmy Noone med flera. Man låter sig inspireras av originalinspelningar med Louis Armstrong, Sidney Bichet, Kid Ory, George Lewis och Bunk Johnsson – musiker som drabbade Europas jazzfans redan på 50-talet. I deras musik kan man med lätthet urskilja klangerna från jazzens födelsestad.

Bandets har sitt ursprung från Cardinal Jazzband från Åhus och består idag av fem danskar och två svenskar.