22 jul 2017 19:30

23 jul 2017 17:26

Sommarkväll med Diggiloo

NÖJE: Musik, dans och uppträdanden

(UPPDATERAD) Schlagerlåtarna duggade tätt från den stora scenen vid kanten av Bottensjön. Gänget i Diggilloo bjöd på en helkväll fylld med musik, dans, humor och allsång för den stora publiken.

Den stora ytan framför scenen som till vardags fungerar som ställplats för husbilar var alldeles proppfull med folk. Med fikakorg och en filt hade publiken gjort sig redo för en lång kväll vid kanten av den för dagen helt spegelblanka Bottensjön.

En del båtar hade också satt ankare för att ta del av tillställningen från sin plats i vattnet.

Robin Bengtsson och Wiktoria inledde med var sitt uppträdande innan Charlotte Perrelli sjöng en låt från sitt nya album.

Tommy Nilsson var näste man upp på scenen.

– Som ni förstår så är det jag som står för nostalgin här i kväll, sa han till publiken och framförde låten En dag.

När det var dags för Andreas Johnson att berätta om sitt första musikminne så var ljudtekniken inte med. Det slutade med en tio minuters paus innan felet var åtgärdat och showen kunde fortsätta. Andreas framförande av Englishman in New York fick delar av publiken att ställa sig upp.

Özz Nûjen var den som stod för de komiska inslagen i showen. Hans stå-uppande om svenska dialekter och uttryck fick publiken att bokstavligen gråta av skratt. Den första akten avslutades med ett potpurri av gamla svenska sommarhits. Bland dessa fanns bland annat Säg inte nej, säg kanske med Sven-Ingvars, Tunna skivor med Siw Malmkvist och Itsy Bitsy teenie weenie med Lill-Babs. Kvällen blev lång och svenska schlagerlåtar blandat med artisternas egna låtar avlöste varandra innan de tackade för sin första föreställning i Karlsborg och lovade att återkomma.

Den stora ytan framför scenen som till vardags fungerar som ställplats för husbilar var alldeles proppfull med folk. Med fikakorg och en filt hade publiken gjort sig redo för en lång kväll vid kanten av den för dagen helt spegelblanka Bottensjön.

En del båtar hade också satt ankare för att ta del av tillställningen från sin plats i vattnet.

Robin Bengtsson och Wiktoria inledde med var sitt uppträdande innan Charlotte Perrelli sjöng en låt från sitt nya album.

Tommy Nilsson var näste man upp på scenen.

– Som ni förstår så är det jag som står för nostalgin här i kväll, sa han till publiken och framförde låten En dag.

När det var dags för Andreas Johnson att berätta om sitt första musikminne så var ljudtekniken inte med. Det slutade med en tio minuters paus innan felet var åtgärdat och showen kunde fortsätta. Andreas framförande av Englishman in New York fick delar av publiken att ställa sig upp.

Özz Nûjen var den som stod för de komiska inslagen i showen. Hans stå-uppande om svenska dialekter och uttryck fick publiken att bokstavligen gråta av skratt. Den första akten avslutades med ett potpurri av gamla svenska sommarhits. Bland dessa fanns bland annat Säg inte nej, säg kanske med Sven-Ingvars, Tunna skivor med Siw Malmkvist och Itsy Bitsy teenie weenie med Lill-Babs. Kvällen blev lång och svenska schlagerlåtar blandat med artisternas egna låtar avlöste varandra innan de tackade för sin första föreställning i Karlsborg och lovade att återkomma.

  • Tobias Larsson Franzén