25 jul 2017 06:00

25 jul 2017 06:00

Superkänd allsångsgäst

MUSIK: Allsången drar folk från när och fjärran

I ljuvlig sommarkväll vid Göta kanal hade mycket folk samlats för att se de två allsångsledarna Marie Arthurén och Lotta Engberg på samma scen.

Lotta är ju välkänd allsångsledare på Liseberg sedan flera år tillbaka men också från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Det blev ett härligt möte mellan två riktigt proffsiga sångerskor och den stora publiken.

Gympadojor

– Har ni märkt att vi båda har gympaskor, frågade Lotta.

Med ålderns rätt, tyckte hon att även kvinnor kan få ha bekväma, fotriktiga skor och undrade om herrarna provat att gå på gräsmatta med högklackat. Många skratt hördes från kvinnor som gjort denna balansakt.

Lotta grabbade tag i Melker, 10 år, och avslutade ett sångnummer med honom uppe på scenen.

– Tycker du att jag är en tjej eller en tant, frågade hon. Melker tvekade inte en sekund med svaret – en tant. Man ska inte utmana ödet, tyckte då Marie som är nybliven farmor, medan Lotta är fembarnbarnsmormor. Den ena anekdoten efter den andra roade publiken.

Två från Tibro

Av de tre lokala artisterna kom både Towe Lindström och Anders Fryestam från Tibro och med dem många i publiken. Towe, skådespelare och sångerska som arbetar med kultur i Tibro, sjöng Gröna små äpplen. Anders Fryestam trubadurar mycket berättade han och fick fart på handklappandet med en rivig låt på gitarren.

Tredje lokala artisten heter Caroline Danielsson som går på Karl Johanskolan. Hon sjunger gärna och publiken tyckte hon skulle fortsätta satsa på sången.

Allsångshäften hade många köpt och åter visades swishnumret där Allsångsföreningen tar emot medlemsavgifter och stöd, så att Karlsborg även nästa år kan bjuda på fantastiska artister under allsångskvällar i juli.

Lotta är ju välkänd allsångsledare på Liseberg sedan flera år tillbaka men också från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Det blev ett härligt möte mellan två riktigt proffsiga sångerskor och den stora publiken.

Gympadojor

– Har ni märkt att vi båda har gympaskor, frågade Lotta.

Med ålderns rätt, tyckte hon att även kvinnor kan få ha bekväma, fotriktiga skor och undrade om herrarna provat att gå på gräsmatta med högklackat. Många skratt hördes från kvinnor som gjort denna balansakt.

Lotta grabbade tag i Melker, 10 år, och avslutade ett sångnummer med honom uppe på scenen.

– Tycker du att jag är en tjej eller en tant, frågade hon. Melker tvekade inte en sekund med svaret – en tant. Man ska inte utmana ödet, tyckte då Marie som är nybliven farmor, medan Lotta är fembarnbarnsmormor. Den ena anekdoten efter den andra roade publiken.

Två från Tibro

Av de tre lokala artisterna kom både Towe Lindström och Anders Fryestam från Tibro och med dem många i publiken. Towe, skådespelare och sångerska som arbetar med kultur i Tibro, sjöng Gröna små äpplen. Anders Fryestam trubadurar mycket berättade han och fick fart på handklappandet med en rivig låt på gitarren.

Tredje lokala artisten heter Caroline Danielsson som går på Karl Johanskolan. Hon sjunger gärna och publiken tyckte hon skulle fortsätta satsa på sången.

Allsångshäften hade många köpt och åter visades swishnumret där Allsångsföreningen tar emot medlemsavgifter och stöd, så att Karlsborg även nästa år kan bjuda på fantastiska artister under allsångskvällar i juli.

  • Erika Fredholm