03 aug 2017 07:44

03 aug 2017 07:44

Magdalena piffar till det

BILMÖTE: Snart fylls fästningen med engelska fordon

Med knappa två veckor kvar till det brittiska bilmötet på fästningen har arrangören Magdalena Lidenfors bråda dagar. Evenemanget ska inte enbart bjuda på stiliga bilar utan också innehålla flera andra nöjen, planerar hon.

– Min ambition är att det ska hända saker runt omkring själva bilutställningen. Man ska känna att man får en upplevelse och har roligt när man kommer hit, också om tändstift och cylindrar inte är ens största intresse, säger Magdalena Lidenfors.

Olika attraktioner

Av den anledningen har hon planerat in flera andra attraktioner under British Motor Meet, som går av stapeln på fästningen den 11:e till 13:e augusti. Det blir bland annat modevisning, ett band som spelar Beatleslåtar, tipspromenad, knallemarknad och en nostalgisk dansuppvisning.

– Man vill ju gärna piffa till det hela lite, säger Magdalena, när SLA träffar henne på Soldathemmets café, där hon tar en liten paus från arbetet med att sätta upp nytryckta affischer inför bilmötet.

Entreprenör

Magdalena Lidenfors är nyutbildad gymnasielärare och börjar arbeta på Plusgymnasiets Hotell- och turismlinje i Skövde om några veckor, men blev tillfrågad om att arrangera det brittiska bilmötet eftersom hon jobbat med större evenemang under några år.

– Det är mycket arbete och jag kan inte leva på det, men jag tycker det är kul att hitta lösningar och vara entreprenör, och det kan jag ta med mig i jobbet som lärare, säger hon.

Tweedkostymer

Omkring 200 brittiska bilar väntas komma till mötet, allt från pråliga miljonärsfordon till anspråkslösa små kojor, enligt Magdalena Lidenfors. Många av utställarna är fascinerade av Storbritannien och klär upp sig i tweedkostymer och Sherlock Holmeshattar.

– Det är människor som brinner för sina bilar, och jag vill verkligen göra en bra dag för dem alla! säger hon.

– Min ambition är att det ska hända saker runt omkring själva bilutställningen. Man ska känna att man får en upplevelse och har roligt när man kommer hit, också om tändstift och cylindrar inte är ens största intresse, säger Magdalena Lidenfors.

Olika attraktioner

Av den anledningen har hon planerat in flera andra attraktioner under British Motor Meet, som går av stapeln på fästningen den 11:e till 13:e augusti. Det blir bland annat modevisning, ett band som spelar Beatleslåtar, tipspromenad, knallemarknad och en nostalgisk dansuppvisning.

– Man vill ju gärna piffa till det hela lite, säger Magdalena, när SLA träffar henne på Soldathemmets café, där hon tar en liten paus från arbetet med att sätta upp nytryckta affischer inför bilmötet.

Entreprenör

Magdalena Lidenfors är nyutbildad gymnasielärare och börjar arbeta på Plusgymnasiets Hotell- och turismlinje i Skövde om några veckor, men blev tillfrågad om att arrangera det brittiska bilmötet eftersom hon jobbat med större evenemang under några år.

– Det är mycket arbete och jag kan inte leva på det, men jag tycker det är kul att hitta lösningar och vara entreprenör, och det kan jag ta med mig i jobbet som lärare, säger hon.

Tweedkostymer

Omkring 200 brittiska bilar väntas komma till mötet, allt från pråliga miljonärsfordon till anspråkslösa små kojor, enligt Magdalena Lidenfors. Många av utställarna är fascinerade av Storbritannien och klär upp sig i tweedkostymer och Sherlock Holmeshattar.

– Det är människor som brinner för sina bilar, och jag vill verkligen göra en bra dag för dem alla! säger hon.

  • Malin Bring