13 aug 2017 20:02

13 aug 2017 22:01

Brittiska bilar invaderade fästningen

KARLSBORG: British motor meet besökte Karlsborgs fästning

En mängd bilar av olika märken har tillverkats i Storbritannien under årens lopp. I helgen träffades några av alla dessa bilentusiaster, vilka håller liv i sina delvis åldrande dyrgripar. I Karlsborg anordnades årets British motor meet.

Från hela Sveriges avlånga land anlände bilarna. Ja, några kom dessutom från Norge, Danmark och Schweiz och ända borta i Australien hörde en av alla dessa runt 200 fordon hemma.

Magdalena Lidenfors hade huvudansvaret för arrangemanget, med stöd av Hans Örtlund och ett 20-tal andra medhjälpare. I Hjo hölls första träffen 2009 och nu var det för andra året i rad Karlsborgs tur.

En mängd entusiaster träffades, såväl bilägare som intresserade i största allmänhet. Och in genom Götiska porten rullade glänsande polerade Rover, Morgan, Morris, Lotus, Jaguar, Rolls-Royce, Ford, Vauxhall...

Austinägare från Göteborg

Det glittrade i ögonen på alla bilälskare, gamla som unga. En av alla bilentusiaster var 75-årige Jan Ödman, kommen från Göteborg med fru i sin Austin Seven Saloon av -32 års modell. Rätt många timmar, nästan hela fredagen, hade det tagit att avverka den dryga 20 mil långa resan.

– Jag köpte bilen 1972. Den var i stort sett skrot. Men jag har renoverat den helt själv. Allra bäst går motorn (10,5 hk) om jag kör i 60, förtäljde Jan, som berättade att han håller sig till enbart brittiska bilar. Sju stycken har han.

Hyllning till Beatles

Under lördagens bilträffs sista skälvande timme presenterades så Peoples choice, gällande såväl bil som dans och tidsenlig klädsel.

Vinnare i kategorin bil blev den ovan presenterade Austinägaren Jan Ödman, som fick en guldglänsande buckla och en polermaskin i pris.

Dagens musikunderhållning bjöd gruppen Liverpool på, som namnet till trots kommer från Norrköping. Musiken är dock så brittisk man kan tänka sig, bandet hyllar nämligen The Beatles och gör så med den äran.

Lördagskvällen avslutades med gemensam buffé på fästningen medan man på söndagen, i samlad tropp, åkte till Knistad för lunch.

Från hela Sveriges avlånga land anlände bilarna. Ja, några kom dessutom från Norge, Danmark och Schweiz och ända borta i Australien hörde en av alla dessa runt 200 fordon hemma.

Magdalena Lidenfors hade huvudansvaret för arrangemanget, med stöd av Hans Örtlund och ett 20-tal andra medhjälpare. I Hjo hölls första träffen 2009 och nu var det för andra året i rad Karlsborgs tur.

En mängd entusiaster träffades, såväl bilägare som intresserade i största allmänhet. Och in genom Götiska porten rullade glänsande polerade Rover, Morgan, Morris, Lotus, Jaguar, Rolls-Royce, Ford, Vauxhall...

Austinägare från Göteborg

Det glittrade i ögonen på alla bilälskare, gamla som unga. En av alla bilentusiaster var 75-årige Jan Ödman, kommen från Göteborg med fru i sin Austin Seven Saloon av -32 års modell. Rätt många timmar, nästan hela fredagen, hade det tagit att avverka den dryga 20 mil långa resan.

– Jag köpte bilen 1972. Den var i stort sett skrot. Men jag har renoverat den helt själv. Allra bäst går motorn (10,5 hk) om jag kör i 60, förtäljde Jan, som berättade att han håller sig till enbart brittiska bilar. Sju stycken har han.

Hyllning till Beatles

Under lördagens bilträffs sista skälvande timme presenterades så Peoples choice, gällande såväl bil som dans och tidsenlig klädsel.

Vinnare i kategorin bil blev den ovan presenterade Austinägaren Jan Ödman, som fick en guldglänsande buckla och en polermaskin i pris.

Dagens musikunderhållning bjöd gruppen Liverpool på, som namnet till trots kommer från Norrköping. Musiken är dock så brittisk man kan tänka sig, bandet hyllar nämligen The Beatles och gör så med den äran.

Lördagskvällen avslutades med gemensam buffé på fästningen medan man på söndagen, i samlad tropp, åkte till Knistad för lunch.

  • Inger Andersson-Hultin