04 sep 2017 15:38

04 sep 2017 15:38

Uppskattat häng

BIBLIOTEKET: Sommarhäng

Ett väldigt lyckat projekt, så sammanfattar Jonas Bengtzelius sommarhänget vid Strandvägen.

Måndagens höstrusk och blåst var en lämplig dag att avsluta sommarhänget då hängmattorna och bokskåpen skulle plockas ned.

– Det har varit mycket bra, vi har fått många positiva kommentarer både av turister och av Karlsborgsbor som en av de bättre idéer vi haft, säger Jonas Bengtzelius på biblioteket som ligger bakom sommarhänget.

Hängmattorna har varit väl utnyttjade av folk som passat på att vila, läst böcker eller läst för sina barn, en uppskattad oas till en låg kostnad. Projektet ska utvärderas men troligtvis blir det en utökning till nästa år.

– Eventuellt kommer vi att sätta upp hängmattor även på andra ställen. Vi kanske även ska förstärka baksidorna på bokskåpen så de står emot fukt och håller tvestjärtar borta. Det kan även bli något större bokskåp för bilderböcker och tidskrifter.

Det finns även tankar på att fortsätta med sagostunderna.

Hängmattorna och bokskåpen har fått sitta kvar förutom ett bokskåp som eldades upp.

Måndagens höstrusk och blåst var en lämplig dag att avsluta sommarhänget då hängmattorna och bokskåpen skulle plockas ned.

– Det har varit mycket bra, vi har fått många positiva kommentarer både av turister och av Karlsborgsbor som en av de bättre idéer vi haft, säger Jonas Bengtzelius på biblioteket som ligger bakom sommarhänget.

Hängmattorna har varit väl utnyttjade av folk som passat på att vila, läst böcker eller läst för sina barn, en uppskattad oas till en låg kostnad. Projektet ska utvärderas men troligtvis blir det en utökning till nästa år.

– Eventuellt kommer vi att sätta upp hängmattor även på andra ställen. Vi kanske även ska förstärka baksidorna på bokskåpen så de står emot fukt och håller tvestjärtar borta. Det kan även bli något större bokskåp för bilderböcker och tidskrifter.

Det finns även tankar på att fortsätta med sagostunderna.

Hängmattorna och bokskåpen har fått sitta kvar förutom ett bokskåp som eldades upp.

  • Anneli Malm