05 sep 2017 16:07

05 sep 2017 16:07

Myran firade sina 40 år

FÖRSKOLAN: Jubileumsfest

Förskolan Myran firade sin 40-årsdag med party på gården, ansiktsmålning och hundbesök.

Med en gemensam dag firade förskolan sitt jubileum. Barnen gick ett spår där de fick lösa uppgifter av olika slag och de som ville fick en ansiktsmålning. Dagen till ära fick de besök av Hund för alla som kom med ett gäng hundar som barnen fick klappa och se göra konster. Ett uppskattat besök.

– Det är roligt och framför allt nyttigt för barnen som får lära sig grunderna som hur man gör när man möter en hund, de får lära sig hundvett, säger Björn Pettersson som håller i Hund för alla som drivs ihop med Studiefrämjandet.

”Ett roligt jobb”

Maj-Britt Silberbach och Kerstin Larsson har båda jobbat på förskolan nästan från start och de tycker att mycket har förändras genom åren. 1977 hade förskolan två avdelningar som blev tre under början av 1990-talet och där har varit både fritids och förskoleklasser.

– Barnen är mycket mer medvetna i dag, de har en bra omvärldsuppfattning och kan mycket. Det är ett roligt jobb, den ena dagen är inte den andra lik, säger de.

En del saker förändras, andra återgår till som det var för 40 år sedan.

– Vi får nu maten från Haganäset men tidigare hade vi egen matlagning vilket är på gång igen. Från januari nästa år ska vi ha tillagning här igen och det är vi jätteglada för.

Även denna dag tillagades maten på förskolan då de grillade hamburgare på gården.

Med en gemensam dag firade förskolan sitt jubileum. Barnen gick ett spår där de fick lösa uppgifter av olika slag och de som ville fick en ansiktsmålning. Dagen till ära fick de besök av Hund för alla som kom med ett gäng hundar som barnen fick klappa och se göra konster. Ett uppskattat besök.

– Det är roligt och framför allt nyttigt för barnen som får lära sig grunderna som hur man gör när man möter en hund, de får lära sig hundvett, säger Björn Pettersson som håller i Hund för alla som drivs ihop med Studiefrämjandet.

”Ett roligt jobb”

Maj-Britt Silberbach och Kerstin Larsson har båda jobbat på förskolan nästan från start och de tycker att mycket har förändras genom åren. 1977 hade förskolan två avdelningar som blev tre under början av 1990-talet och där har varit både fritids och förskoleklasser.

– Barnen är mycket mer medvetna i dag, de har en bra omvärldsuppfattning och kan mycket. Det är ett roligt jobb, den ena dagen är inte den andra lik, säger de.

En del saker förändras, andra återgår till som det var för 40 år sedan.

– Vi får nu maten från Haganäset men tidigare hade vi egen matlagning vilket är på gång igen. Från januari nästa år ska vi ha tillagning här igen och det är vi jätteglada för.

Även denna dag tillagades maten på förskolan då de grillade hamburgare på gården.

  • Anneli Malm