06 sep 2017 14:58

06 sep 2017 14:58

Cirkus med fart och flärd

HEDEN: Konster på hög nivå

Det stora cirkustältet var rest utanför Moliden för cirkusdirektören Bengt Källquists 35:e produktion. Små köer bildades vid biljettkassan och framför sockervadden. Förväntan växte.

Clownen Francesco trissade upp stämningen och när ridån gick upp för de svartfläckiga vita ponnyerna var förväntan varm och applåderna många. Åskådaren Emma Hederstedt uttryckte sin glädje över att man numera bara har våra tama husdjur på cirkus och inga vilda djur från Afrika. Efter Anton Franks charmiga små hästars uppträdande blev det jonglörens tur. Genom småmisslyckanden fick han publiken att nästan hålla andan under slutnumret.

– Att gå ut med barnbarn är en fröjd, sa Noels farfar. Vad tyckte då fyraårige Noel var bäst?

– Allting, det lilla ansiktet lyste av lycka.

Akrobaten Alexander Lichner hängde i tänderna och snurrade under kupolen. Duo Solys, starka och viga akrobater, visade sina konster på marknivå. På spänd höglina balanserade Trio Alambria med cykel och tron. Mellan olika nummer framträdde clownen. Han rekvirerade två män ur publiken. Håkan Karlsson och Andreas Karlsson visade sig vara minst lika roliga. Kimo dansade egyptisk dans med snurr och kjol med belysning.

I pausen fick barnen rida åsna eller kamel. Åsnorna gjorde också eget framträdande och Ramon Maatz roade publiken med sina nio ivriga, glada hundar. Diorios, tre våghalsiga motorcyklister körde samtidigt i rasande fart runt inne i en glob.

Det har varit cirkus i stan.

Clownen Francesco trissade upp stämningen och när ridån gick upp för de svartfläckiga vita ponnyerna var förväntan varm och applåderna många. Åskådaren Emma Hederstedt uttryckte sin glädje över att man numera bara har våra tama husdjur på cirkus och inga vilda djur från Afrika. Efter Anton Franks charmiga små hästars uppträdande blev det jonglörens tur. Genom småmisslyckanden fick han publiken att nästan hålla andan under slutnumret.

– Att gå ut med barnbarn är en fröjd, sa Noels farfar. Vad tyckte då fyraårige Noel var bäst?

– Allting, det lilla ansiktet lyste av lycka.

Akrobaten Alexander Lichner hängde i tänderna och snurrade under kupolen. Duo Solys, starka och viga akrobater, visade sina konster på marknivå. På spänd höglina balanserade Trio Alambria med cykel och tron. Mellan olika nummer framträdde clownen. Han rekvirerade två män ur publiken. Håkan Karlsson och Andreas Karlsson visade sig vara minst lika roliga. Kimo dansade egyptisk dans med snurr och kjol med belysning.

I pausen fick barnen rida åsna eller kamel. Åsnorna gjorde också eget framträdande och Ramon Maatz roade publiken med sina nio ivriga, glada hundar. Diorios, tre våghalsiga motorcyklister körde samtidigt i rasande fart runt inne i en glob.

Det har varit cirkus i stan.

  • Erika Fredholm