11 sep 2017 06:00

11 sep 2017 06:00

Skogsmulle var med på äventyrsdag för barn

Aktivitet med Friluftsfrämjandet

En dag med äventyr i olika former genomfördes vid Skackastugan under lördagen. 125-årsjubilerande Friluftsfrämjandet stod bakom arrangemanget.

Nu var det inte bara 125-åringen som uppmärksammades, Skogsmulle fyller dessutom 60 år. Ja, egentligen fyller han 61. Karlsborg och Skid och Friluftsfrämjandet på orten var allra först med det naturälskande trollet. Det visade sig vara ett lyckat initiativ och så tog resten av landet efter året därpå. Olle Wahlström, Börje Waldenstedt och Ingrid Blom var med bland pionjärerna.

Naturupplevelser

Peter Wibjörk, dagens ordförande i Friluftsfrämjandet i Karlsborg och dess 324 medlemmar, berättar. Givetvis var han själv med i Mulleskolan när han var barn. I lördags var han och ett 20-tal andra funktionärer fullt sysselsatta med att aktivera dagens unga.

Att vara ute i naturen är fortfarande det primära. Skogsmulle i egen hög person, var naturligtvis med under lördagen han också och barnen kunde ta sig an olika uppgifter i hans anda. Att göra armband av lysande röda rönnbär var en av de mer stillsamma uppgifterna.

Klättervägg och linbana

Vid skogsbrynet utanför klubbhuset stod en klättervägg. Peter och hans medhjälpare hade full sjå att hinna med att sätta på och ta av selar på alla klättersugna killar och tjejer.

Lite längre in bland träden i skogen fanns dessutom en linbana som tog med sina passagerare i en rasande fart nerför slänten.

Något i magen

Vid sjön ett stenkast bort var det också liv och rörelse. Här kunde man testa hur det var att paddla kajak. Inte så lätt, som man kan tro, det gäller att hålla styr på farkosten. När det så magarna började knorra och ville ha något i sig, fanns det lösning på detta också. Över öppen eld på gårdsplanen kunde man grädda tunnbröd och grilla korv – om man inte hade egen matsäck med sig.

Nu var det inte bara 125-åringen som uppmärksammades, Skogsmulle fyller dessutom 60 år. Ja, egentligen fyller han 61. Karlsborg och Skid och Friluftsfrämjandet på orten var allra först med det naturälskande trollet. Det visade sig vara ett lyckat initiativ och så tog resten av landet efter året därpå. Olle Wahlström, Börje Waldenstedt och Ingrid Blom var med bland pionjärerna.

Naturupplevelser

Peter Wibjörk, dagens ordförande i Friluftsfrämjandet i Karlsborg och dess 324 medlemmar, berättar. Givetvis var han själv med i Mulleskolan när han var barn. I lördags var han och ett 20-tal andra funktionärer fullt sysselsatta med att aktivera dagens unga.

Att vara ute i naturen är fortfarande det primära. Skogsmulle i egen hög person, var naturligtvis med under lördagen han också och barnen kunde ta sig an olika uppgifter i hans anda. Att göra armband av lysande röda rönnbär var en av de mer stillsamma uppgifterna.

Klättervägg och linbana

Vid skogsbrynet utanför klubbhuset stod en klättervägg. Peter och hans medhjälpare hade full sjå att hinna med att sätta på och ta av selar på alla klättersugna killar och tjejer.

Lite längre in bland träden i skogen fanns dessutom en linbana som tog med sina passagerare i en rasande fart nerför slänten.

Något i magen

Vid sjön ett stenkast bort var det också liv och rörelse. Här kunde man testa hur det var att paddla kajak. Inte så lätt, som man kan tro, det gäller att hålla styr på farkosten. När det så magarna började knorra och ville ha något i sig, fanns det lösning på detta också. Över öppen eld på gårdsplanen kunde man grädda tunnbröd och grilla korv – om man inte hade egen matsäck med sig.

  • Inger Andersson Hultin