29 sep 2017 13:24

29 sep 2017 13:24

Alla tillsammans

STRANDSKOLAN: Elevens val

Mellanstadieeleverna på Strandskolan har i år ett lite annorlunda elevens val.

Eleverna har fått välja mellan bakning, bada, friidrott eller naturhappening. I alla grupper ingår elever från årskurs fyra, fem och sex vilket gör att eleverna lär känna varandra bättre.

De elever som valde friidrott har provat på de olika grenarna utanför Moliden.

– I dag får de testa en helt ny gren som de inte har gjort tidigare och det är att stöta kula. Hela gänget ska även springa 800 meter samtidigt. De har aldrig mött varandra tidigare och det är lite spännande för bästa tiden har en kille i fyran, säger idrottsläraren Daniel Kindbom.

Vid Bottensjöns strand håller gänget i naturhappening till. Den här dagen har de håvat från sjön och artbestämt bland annat en hästigel och buksimmare.

På schemat stod även matlagning utomhus. Emilia, Elsa, Alice och Emelie hackar rotfrukter till den soppa som de sedan ska koka på trangiaköket. Vid tidigare tillfälle har de varit ute på Vanäs udde där de bland annat har fågelskådat och tittat närmare på naturen i mikroskop.

Eleverna har fått välja mellan bakning, bada, friidrott eller naturhappening. I alla grupper ingår elever från årskurs fyra, fem och sex vilket gör att eleverna lär känna varandra bättre.

De elever som valde friidrott har provat på de olika grenarna utanför Moliden.

– I dag får de testa en helt ny gren som de inte har gjort tidigare och det är att stöta kula. Hela gänget ska även springa 800 meter samtidigt. De har aldrig mött varandra tidigare och det är lite spännande för bästa tiden har en kille i fyran, säger idrottsläraren Daniel Kindbom.

Vid Bottensjöns strand håller gänget i naturhappening till. Den här dagen har de håvat från sjön och artbestämt bland annat en hästigel och buksimmare.

På schemat stod även matlagning utomhus. Emilia, Elsa, Alice och Emelie hackar rotfrukter till den soppa som de sedan ska koka på trangiaköket. Vid tidigare tillfälle har de varit ute på Vanäs udde där de bland annat har fågelskådat och tittat närmare på naturen i mikroskop.

  • Anneli Malm