11 feb 2018 17:39

11 feb 2018 17:39

Fotoutställning invigd

KARLSBORG: Fotoklubben visar bilder på museet

"Karlsborgsvatten" är tema för utställningen, som invigdes i lördags och som nu pågår under en månad framöver.

Med cider, lite tilltugg och sedvanligt mingel hälsade Fästningsmuséets chef Nadja Eriksson alla välkomna innan det var dags för Fotoklubben Karlsborgs ordförande Krister Löfving att ta den nyslipade saxen i hand och klippa det blågula bandet till utställningslokalen. Studiefrämjandet och kommunen fick ett särskilt tack för den hjälp de bidragit med. Duon Västvind med Anders Hellberg och Thomas Blomqvist stod för dagens musikaliska underhållning. Arrangemanget var omtyckt med uppskattningsvis ett 70-tal besökare. Fotoklubben Karlsborg har ett 20-tal medlemmar. Varannan onsdag träffas man i Röda korsstugan för att prata fotografering och ta del av varandras bilder. Tema för bilderna varierar med allt från rörelse till fyrtakt och en hel del däremellan. Den nu pågående utställningen har tema Karlsborgsvatten och där kan beskådas vatten i dess olika former, många sjömotiv förstås, men även fruset och rinnande sådant. Utöver detta anordnas även studiecirklar.

Den 6 juni, på nationaldagen, är det dags för nästa utställning. Fotoklubben har då fått löfte om att vara i Havremagasinet utanför Östra vallen.

Med cider, lite tilltugg och sedvanligt mingel hälsade Fästningsmuséets chef Nadja Eriksson alla välkomna innan det var dags för Fotoklubben Karlsborgs ordförande Krister Löfving att ta den nyslipade saxen i hand och klippa det blågula bandet till utställningslokalen. Studiefrämjandet och kommunen fick ett särskilt tack för den hjälp de bidragit med. Duon Västvind med Anders Hellberg och Thomas Blomqvist stod för dagens musikaliska underhållning. Arrangemanget var omtyckt med uppskattningsvis ett 70-tal besökare. Fotoklubben Karlsborg har ett 20-tal medlemmar. Varannan onsdag träffas man i Röda korsstugan för att prata fotografering och ta del av varandras bilder. Tema för bilderna varierar med allt från rörelse till fyrtakt och en hel del däremellan. Den nu pågående utställningen har tema Karlsborgsvatten och där kan beskådas vatten i dess olika former, många sjömotiv förstås, men även fruset och rinnande sådant. Utöver detta anordnas även studiecirklar.

Den 6 juni, på nationaldagen, är det dags för nästa utställning. Fotoklubben har då fått löfte om att vara i Havremagasinet utanför Östra vallen.

  • Inger Andersson Hultin