05 jun 2018 06:00

05 jun 2018 06:00

Glada miner på Karlsborgs första agilitytävling

KARSLBORG: "Fästningshoppet"

Under lördagen genomfördes Karlsborgs brukshundsklubbs första officiella agilitytävling, under namnet ”Fästningshoppet”, med över 150 anmälda starter.

Idel glada ansikten på både människor och hundar syntes i sommarvärmen när hundarna i de flesta fall ”flög” fram på banan i denna fartfyllda tävlingsform, som kräver mycket god kontakt mellan förare och hund.

Tävlingen genomfördes i två olika klasser – agilityklass och hoppklass. Det som skiljer de olika klasserna åt är vilka hinder hunden ska ta sig över eller igenom. I hoppklassen består hindren av hopp, tunnlar och slalompinnar. I agilityklassen utökas hindren med balanshinder, gungor och hinder med kontaktfält som hunden måste beröra.

– Det var lätt att arrangera en sådan här stor tävling med så många positiva medhjälpare från klubben, säger Mathilda Kjellqvist, ordförande i Agilitykommittén i klubben.

Idel glada ansikten på både människor och hundar syntes i sommarvärmen när hundarna i de flesta fall ”flög” fram på banan i denna fartfyllda tävlingsform, som kräver mycket god kontakt mellan förare och hund.

Tävlingen genomfördes i två olika klasser – agilityklass och hoppklass. Det som skiljer de olika klasserna åt är vilka hinder hunden ska ta sig över eller igenom. I hoppklassen består hindren av hopp, tunnlar och slalompinnar. I agilityklassen utökas hindren med balanshinder, gungor och hinder med kontaktfält som hunden måste beröra.

– Det var lätt att arrangera en sådan här stor tävling med så många positiva medhjälpare från klubben, säger Mathilda Kjellqvist, ordförande i Agilitykommittén i klubben.

  • Malin Bring