06 jun 2018 20:15

07 jun 2018 16:04

Största nationaldagsfirandet i väst

KARLSBORG: Massor med folk

Karlsborg drar verkligen på stort under Nationaldagen. Besökare kommer långväga ifrån, 10 mil och mer. I år sken solen åter på firande svenskar och många flaggor viftade i folkhavet.

Före nationaldagsceremonin värmde Vargöns Musikkår med drillflickor upp publiken sedan följde folkdansuppvisning. Towe Lindblom sjöng örhängen som många mindes.

Rent guld

Därefter intogs scenen av Brukshundklubben och deras två- och fyrbenta medlemmar som paraderade och hundraserna presenterades. Medlemmar ur Danielas dansskola uppträdde på estraden framför scenen och Henna Hoffström vann guldtackan värd 30 000 kronor för sin slogan Av guldplatser i min sommarkorg, väljer jag Karlsborg!

Talanger

Hemvärnets musikkår spelade underbar musik och högtidstalet hölls av Carl-Jan Granqvist. Erik den heliges färger var blått och gult, Gustav Vasa antog dessa. Under 1900-talet hette dagen Svenska Flaggans dag. Nationaldag och helgdag blev 6 juni 1983.

Kultur- och fritidsstipendier gick till Caroline Danielsson som satsar på sång. Nästa termin på gymnasium i Skövde. Julia Eriksson är duktig handbollsspelare. Hon går till Handbollsgymnasiet i Göteborg.

Pierre Norling har under många år bidragit aktivt till Karlsborgs föreningsliv. Han hyllades för förtjänstfulla insatser och dessutom tilldelades Pierre Lions ungdomsledarstipendium för sitt arbete med barn och ungdomar inom idrotten.

Före nationaldagsceremonin värmde Vargöns Musikkår med drillflickor upp publiken sedan följde folkdansuppvisning. Towe Lindblom sjöng örhängen som många mindes.

Rent guld

Därefter intogs scenen av Brukshundklubben och deras två- och fyrbenta medlemmar som paraderade och hundraserna presenterades. Medlemmar ur Danielas dansskola uppträdde på estraden framför scenen och Henna Hoffström vann guldtackan värd 30 000 kronor för sin slogan Av guldplatser i min sommarkorg, väljer jag Karlsborg!

Talanger

Hemvärnets musikkår spelade underbar musik och högtidstalet hölls av Carl-Jan Granqvist. Erik den heliges färger var blått och gult, Gustav Vasa antog dessa. Under 1900-talet hette dagen Svenska Flaggans dag. Nationaldag och helgdag blev 6 juni 1983.

Kultur- och fritidsstipendier gick till Caroline Danielsson som satsar på sång. Nästa termin på gymnasium i Skövde. Julia Eriksson är duktig handbollsspelare. Hon går till Handbollsgymnasiet i Göteborg.

Pierre Norling har under många år bidragit aktivt till Karlsborgs föreningsliv. Han hyllades för förtjänstfulla insatser och dessutom tilldelades Pierre Lions ungdomsledarstipendium för sitt arbete med barn och ungdomar inom idrotten.

  • Erika Fredholm