10 jun 2018 15:10

10 jun 2018 15:10

Nytt liv på festplatsen

MÖLLTORP: Hoppas kunna ha festkvällar i riktigt folkparksanda.

Mycket vackrare än så kan en festplats knappast ligga. Alldeles vid stranden av Kopparsjön med sitt källklara vatten, omringad av skog och dagen till ära dränkt i solsken. Här tar Mölltorp sitt dricksvatten.

Nu slås portarna upp till Mölltorps festplats igen efter många år utan verksamhet. Mölltorps Intresseförening vill bjuda in till en trivselkväll för att visa vad som har hänt under den pågående renoveringen.

Fullt med sly

– När vi började kunde vi inte ens se dansbanan för allt sly och även större träd som växt upp under den tid festplatsen inte använts, berättar Victor Dunerman Daggberg som är en av de drivande krafterna bakom renoveringen. I fem år har Mölltorps Intresseförening röjt på festplatsen.

Micael Weijnblad som grillade korven, berättade att han själv varit med och dansat när det begav sig. Många andra också, men oenighet rådde om exakt när festkvällarna upphört. Det lutar dock åt slutet på 90-talet eller kanske något år in på 2000-talet.

Nu har man i föreningen införskaffat några begagnade gräsklippare och andra verktyg. Det är mycket mark att sköta. Många dansband har hottat upp stämningen under danskvällarna. Uppfattningen var allmän, att ”alla” i Mölltorp kom cyklande dit på festkvällarna.

– Vi behöver bli fler medlemmar och hoppas att trivselkvällen bidrar till det, sa Victor. Naturligtvis samarbetar vi med andra föreningar i Mölltorp. Vi måste hjälpa varandra.

Roligt med femkamp

Under kvällen var det femkamp. Kasta stövel, stora och små bollar, springa med potatis på sked och slå i spik i en brädda. Alla deltog med liv och lust och barnen hade jätteroligt och fuskade lite lätt både här och där. Fika fanns och lotteri med fina vinster skänkta av företagen i Mölltorp, som på så sätt också fick visa upp sig. Olika aktiviteter som kubb, pil och plockepinn fanns tillängligt.

Nu slås portarna upp till Mölltorps festplats igen efter många år utan verksamhet. Mölltorps Intresseförening vill bjuda in till en trivselkväll för att visa vad som har hänt under den pågående renoveringen.

Fullt med sly

– När vi började kunde vi inte ens se dansbanan för allt sly och även större träd som växt upp under den tid festplatsen inte använts, berättar Victor Dunerman Daggberg som är en av de drivande krafterna bakom renoveringen. I fem år har Mölltorps Intresseförening röjt på festplatsen.

Micael Weijnblad som grillade korven, berättade att han själv varit med och dansat när det begav sig. Många andra också, men oenighet rådde om exakt när festkvällarna upphört. Det lutar dock åt slutet på 90-talet eller kanske något år in på 2000-talet.

Nu har man i föreningen införskaffat några begagnade gräsklippare och andra verktyg. Det är mycket mark att sköta. Många dansband har hottat upp stämningen under danskvällarna. Uppfattningen var allmän, att ”alla” i Mölltorp kom cyklande dit på festkvällarna.

– Vi behöver bli fler medlemmar och hoppas att trivselkvällen bidrar till det, sa Victor. Naturligtvis samarbetar vi med andra föreningar i Mölltorp. Vi måste hjälpa varandra.

Roligt med femkamp

Under kvällen var det femkamp. Kasta stövel, stora och små bollar, springa med potatis på sked och slå i spik i en brädda. Alla deltog med liv och lust och barnen hade jätteroligt och fuskade lite lätt både här och där. Fika fanns och lotteri med fina vinster skänkta av företagen i Mölltorp, som på så sätt också fick visa upp sig. Olika aktiviteter som kubb, pil och plockepinn fanns tillängligt.

  • Erika Fredholm