01 jul 2018 20:34

01 jul 2018 20:34

Forsviksdagar lockade

KARLSBORG: Forsvik intresseförening fick Hela Sverige ska leva - pris

Det var väldigt många besökare på båda dagarna. Marknad fanns för honung, saft, kläder, älgkorv och mycket annat intressant. Matställena var fulla och köerna var långa. Verkstäder och utställningar var öppna och Eric Nordewall II låg vid kajen.

Lördagens musikunderhållning var Combination från Tibro, en trio som framförde visor och kända låtar. Mycket trevlig svensk sommarunderhållning med Tove Hagstedt, Oliver Frödin och Elisia Westberg. Söndagens var Töreboda Musikkår som spelade vid slussen i väntan på det stora ögonblick då ankorna började sin jogg mot målburen.

Hela Sverige ska leva

Lördagens överraskning kom klockan två när två män och en kvinna från organisationen Hela Sverige ska leva Skaraborg hyllade Forsviks Intresseförening som erhöll inte bara 4000 kronor på en jättecheck utan också ära och hurrarop. Sen gick alla berörda och åt kolbullar med stekt fläsk. Föreslaget kom från Lotta Haskovec.

Motiveringen lyder: Forsvik är ett levande samhälle på landsbygden och ni (föreningen) är en stor anledning till detta. Genom att tillvarata brukssamhällets historia, arrangera olika evenemang och arbeta aktivt för att upprätthålla en bra dialog med kommunen håller ni Forsvik levande året om. Ni är en god förebild för andra!

Årets Forsvikare

Camilla Alexandersson, chefen, sprang runt och kollade att allt var under kontroll och det gjorde hon med mobil i hand och ett stort leende på läpparna. Årets Forsvikare, vem blev det då? Jo, mjölnaren Lars Erik Svärd. Mannen som alltid har tid, alltid ställer upp, fixar el och krångel. Dessutom är han mjölnare. Lars-Erik Svärd var strålande glad men försökte dölja det. Lite av hans personlighet kanske.

Vinnarna

Söndagens begivenhet var förstås Lions ankjogg. Vinnare blev Leif Hellgren, tvåa Tilde von Haugwitz Brehag och trea Werner Stangel, Tyskland. Folkdansarnas fina eka i trä vanns av Johan Settergren, Lerdala.

Lördagens musikunderhållning var Combination från Tibro, en trio som framförde visor och kända låtar. Mycket trevlig svensk sommarunderhållning med Tove Hagstedt, Oliver Frödin och Elisia Westberg. Söndagens var Töreboda Musikkår som spelade vid slussen i väntan på det stora ögonblick då ankorna började sin jogg mot målburen.

Hela Sverige ska leva

Lördagens överraskning kom klockan två när två män och en kvinna från organisationen Hela Sverige ska leva Skaraborg hyllade Forsviks Intresseförening som erhöll inte bara 4000 kronor på en jättecheck utan också ära och hurrarop. Sen gick alla berörda och åt kolbullar med stekt fläsk. Föreslaget kom från Lotta Haskovec.

Motiveringen lyder: Forsvik är ett levande samhälle på landsbygden och ni (föreningen) är en stor anledning till detta. Genom att tillvarata brukssamhällets historia, arrangera olika evenemang och arbeta aktivt för att upprätthålla en bra dialog med kommunen håller ni Forsvik levande året om. Ni är en god förebild för andra!

Årets Forsvikare

Camilla Alexandersson, chefen, sprang runt och kollade att allt var under kontroll och det gjorde hon med mobil i hand och ett stort leende på läpparna. Årets Forsvikare, vem blev det då? Jo, mjölnaren Lars Erik Svärd. Mannen som alltid har tid, alltid ställer upp, fixar el och krångel. Dessutom är han mjölnare. Lars-Erik Svärd var strålande glad men försökte dölja det. Lite av hans personlighet kanske.

Vinnarna

Söndagens begivenhet var förstås Lions ankjogg. Vinnare blev Leif Hellgren, tvåa Tilde von Haugwitz Brehag och trea Werner Stangel, Tyskland. Folkdansarnas fina eka i trä vanns av Johan Settergren, Lerdala.

  • Erika Fredholm