10 jul 2018 16:44

10 jul 2018 16:44

Riksläger för frisksport

KARLSBORG: Svenska Frisksportförbundet på riksläger

Med start i lördags anordnar Svenska Frisksportförbundet sitt årliga riksläger. På Heden, Lusharpan och Moliden i Karlsborg är det liv och rörelse hela veckan.

Ända sedan 1940 håller frisksportarna ett gemensamt läger varje år. Drygt 1000 deltagare från i stort sett hela landet är med i Karlsborg och åldrarna varierar från 0 upp till 93 år. Man bor i husvagnar, husbilar och tält. Hans-Olof Carlson från Falköping är lägerchef och han berättar vad som står på programmet under veckan. Ingen ska mot sin vilja känna sig sysslolös, det finns alltid något att ägna sig åt.

Mycket att välja på

– Ja, det händer mycket! Det är flera olika idrottsgrenar, som till exempel volleyboll, fotboll och orientering. Vi har dessutom „hellenska” tävlingar då det gäller att vara alert både till kropp och själ. Ena dagen är det till exempel terränglöpning och simning, nästa dag är det allmänteoretiskt prov. Den som vill kan också fortsätta en tredje dag med den hellenska stafetten.

Utöver allt detta anordnas föreläsningar, workshops, musikquis och diverse kulturella aktiviteter. Fotbolls-VM intresserar också många, storbildsskärm finns i idrottshallen. Bad, vandringar i Tiveden och besök på fästningen är annat som lockar.

Fria val

140 olika programpunkter ingår och för de allra yngsta finns särskilda aktiviteter.

– Man gör det man vill, det är helt fria val, säger Hans-Olof.

Restaurang och café finns på området. Arrangemanget tar avstånd från all användning av alkohol, tobak och droger. Fokus ligger på en hälsosam livsstil, glädje och gemenskap.

Ända sedan 1940 håller frisksportarna ett gemensamt läger varje år. Drygt 1000 deltagare från i stort sett hela landet är med i Karlsborg och åldrarna varierar från 0 upp till 93 år. Man bor i husvagnar, husbilar och tält. Hans-Olof Carlson från Falköping är lägerchef och han berättar vad som står på programmet under veckan. Ingen ska mot sin vilja känna sig sysslolös, det finns alltid något att ägna sig åt.

Mycket att välja på

– Ja, det händer mycket! Det är flera olika idrottsgrenar, som till exempel volleyboll, fotboll och orientering. Vi har dessutom „hellenska” tävlingar då det gäller att vara alert både till kropp och själ. Ena dagen är det till exempel terränglöpning och simning, nästa dag är det allmänteoretiskt prov. Den som vill kan också fortsätta en tredje dag med den hellenska stafetten.

Utöver allt detta anordnas föreläsningar, workshops, musikquis och diverse kulturella aktiviteter. Fotbolls-VM intresserar också många, storbildsskärm finns i idrottshallen. Bad, vandringar i Tiveden och besök på fästningen är annat som lockar.

Fria val

140 olika programpunkter ingår och för de allra yngsta finns särskilda aktiviteter.

– Man gör det man vill, det är helt fria val, säger Hans-Olof.

Restaurang och café finns på området. Arrangemanget tar avstånd från all användning av alkohol, tobak och droger. Fokus ligger på en hälsosam livsstil, glädje och gemenskap.

  • Inger Andersson-Hultin