19 jun 2017 13:18

19 jun 2017 13:18

En stolthetens dag

FRÅN LÄSARNA

I fredags genomförde Trängregementet en avslutningsceremoni för de rekryter som gått den grundläggande militära utbildningen.

– Det känns jättebra, det har varit nio långa men roliga månader, säger William Dahl.

Under elva respektive nio månader har rekryterna utbildats i sjukvård, trafik- och transportledning, förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, ledning och stabstjänst.

– Utbildningen har gått jättebra, vi är nöjda. Rekryterna har gjort bra ifrån sig, ett exempel på det var när de övade sida vid sida med de heltidsanställda soldaterna under övningen Våreld tidigare i våras, säger Daniel Strandberg, plutonchef för Karlsborg kompani.

Även om utbildningen stundtals har känts lång så har det varit mycket vinster med den, menar William Dahl.

– Man har fått många nya kamrater och många minnen, säger han.

Drygt 80 rekryter kan nu titulera sig som soldater och är från och med nu militärt användbara i Försvarsmakten. Mer än hälften av soldaterna får en anställning på Trängregementet och blir därmed placerade i Trängregementets krigsförband.

– Det här är en stolthetens dag. Jag känner stolthet för både personal och soldaterna och det är den bästa känsla man kan ha som regementschef. Jag är naturligtvis glad att nästan alla har tecknat ett anställningskontrakt med Trängregementet. De utgör nu ett väsentligt tillskott till förbandets fortsatta utveckling och tillväxt och kommer att höja förbandets operativa förmåga, säger överste Patric Hjorth, chef Trängregementet.

För de som tar anställning på regementet blir det en sommar med högvakt och ett deltagande i Försvarsmaktens stora övning Aurora i höst.

I fredags genomförde Trängregementet en avslutningsceremoni för de rekryter som gått den grundläggande militära utbildningen.

– Det känns jättebra, det har varit nio långa men roliga månader, säger William Dahl.

Under elva respektive nio månader har rekryterna utbildats i sjukvård, trafik- och transportledning, förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, ledning och stabstjänst.

– Utbildningen har gått jättebra, vi är nöjda. Rekryterna har gjort bra ifrån sig, ett exempel på det var när de övade sida vid sida med de heltidsanställda soldaterna under övningen Våreld tidigare i våras, säger Daniel Strandberg, plutonchef för Karlsborg kompani.

Även om utbildningen stundtals har känts lång så har det varit mycket vinster med den, menar William Dahl.

– Man har fått många nya kamrater och många minnen, säger han.

Drygt 80 rekryter kan nu titulera sig som soldater och är från och med nu militärt användbara i Försvarsmakten. Mer än hälften av soldaterna får en anställning på Trängregementet och blir därmed placerade i Trängregementets krigsförband.

– Det här är en stolthetens dag. Jag känner stolthet för både personal och soldaterna och det är den bästa känsla man kan ha som regementschef. Jag är naturligtvis glad att nästan alla har tecknat ett anställningskontrakt med Trängregementet. De utgör nu ett väsentligt tillskott till förbandets fortsatta utveckling och tillväxt och kommer att höja förbandets operativa förmåga, säger överste Patric Hjorth, chef Trängregementet.

För de som tar anställning på regementet blir det en sommar med högvakt och ett deltagande i Försvarsmaktens stora övning Aurora i höst.