12 jul 2017 10:21

12 jul 2017 10:21

Strokeföreningens årliga sill- och jordgubbsfest

Under förra veckan anordnade Strokeföreningen Skaraborg sin årliga sill- och jordgubbsfest på Dimmehus i Dimbo. Det har nu blivit en trevlig tradition som startade i något av de första åren av 2000-talet. Ett 45-tal medlemmar med anhöriga från stora delar av Skaraborg ställde upp och erbjöds en fest med färskpotatis från Dimbo och sill med tillbehör, jordgubbar från Mularp med glass och grädde samt kaffe och kaka. Tidigare ordföranden Göte Johansson berättade bland annat om Ottravads gamla kyrka som revs i början av 1800-talet när Dimbo-Ottravads nya kyrka byggdes. Han nämnde också den fina dopfunten från 1100-talet som fanns i den gamla kyrkan och som såldes till Statens Historiska museum, men som nu har kommit tillbaka i den nya kyrkan. Bengt Söderstedt ledde också lite allsång till eget gitarrackompanjemang.

Under förra veckan anordnade Strokeföreningen Skaraborg sin årliga sill- och jordgubbsfest på Dimmehus i Dimbo. Det har nu blivit en trevlig tradition som startade i något av de första åren av 2000-talet. Ett 45-tal medlemmar med anhöriga från stora delar av Skaraborg ställde upp och erbjöds en fest med färskpotatis från Dimbo och sill med tillbehör, jordgubbar från Mularp med glass och grädde samt kaffe och kaka. Tidigare ordföranden Göte Johansson berättade bland annat om Ottravads gamla kyrka som revs i början av 1800-talet när Dimbo-Ottravads nya kyrka byggdes. Han nämnde också den fina dopfunten från 1100-talet som fanns i den gamla kyrkan och som såldes till Statens Historiska museum, men som nu har kommit tillbaka i den nya kyrkan. Bengt Söderstedt ledde också lite allsång till eget gitarrackompanjemang.