21 jul 2017 07:24

21 jul 2017 07:24

Åk och fika i Gökhem

En ny tradition har etablerats av Gökhems hembygdsförening.

Första onsdagen efter midsommar är det dags för ”Åk och fika”. Här kan ”åk” vara både substantiv och verb.

I detta fall var ”åken” allt från gamla traktorer till fint renoverade amerikanare, vars stolta ägare gärna vill visa upp sina skönheter. Och det hade man verkligen tillfälle till då 38 veteranfordon åkte runt i tipsrundan.

Ett trettiotal tog fasta på ”fikandet” och njöt av det medhavda kaffet i gröngräset vid hembygdsgården.

En nystartad orkester med ungdomar från trakten, The Pelletz, med Elias Gustavsson på gitarr, Oliver Ljunggren på gitarr, Gustav Karlson på trummor och William ”Wille” Ljunggren, bas och sång, underhöll.

Första onsdagen efter midsommar är det dags för ”Åk och fika”. Här kan ”åk” vara både substantiv och verb.

I detta fall var ”åken” allt från gamla traktorer till fint renoverade amerikanare, vars stolta ägare gärna vill visa upp sina skönheter. Och det hade man verkligen tillfälle till då 38 veteranfordon åkte runt i tipsrundan.

Ett trettiotal tog fasta på ”fikandet” och njöt av det medhavda kaffet i gröngräset vid hembygdsgården.

En nystartad orkester med ungdomar från trakten, The Pelletz, med Elias Gustavsson på gitarr, Oliver Ljunggren på gitarr, Gustav Karlson på trummor och William ”Wille” Ljunggren, bas och sång, underhöll.