07 aug 2017 11:38

07 aug 2017 12:17

DHR på besök i Öhm

FRÅN LÄSARNA

Ett 20-tal medlemmar i DHR Skövde besökte Sörgården i Öhm den 3 augusti. Efter en kort information om gården och gårdens produkter av ägarparet Robert och Anne-Berit Fredriksson, var det dags för provsmakning.

Eftersom gården drivs helt ekologiskt bjöds det på krav-märkt mjölk och yoghurt. Mjölken hade den goda smaken som många mindes från barndomstiden och yoghurten hade en skön konsistens. Efter detta var det visning av gårdens nybyggda minimejeri och gårdsbutik, där många passade på att inhandla både mjölk och yoghurt. Som avslutning på dagen åkte vi till familjen Ljungs gård, också i Öhm, där det bjöds på en god eftermiddagsfika.

Eftersom gården drivs helt ekologiskt bjöds det på krav-märkt mjölk och yoghurt. Mjölken hade den goda smaken som många mindes från barndomstiden och yoghurten hade en skön konsistens. Efter detta var det visning av gårdens nybyggda minimejeri och gårdsbutik, där många passade på att inhandla både mjölk och yoghurt. Som avslutning på dagen åkte vi till familjen Ljungs gård, också i Öhm, där det bjöds på en god eftermiddagsfika.