07 aug 2017 11:39

07 aug 2017 11:39

Vandringsresa till Sigtuna

FRÅN LÄSARNA

BF Billingens Vandringsklubbs har varit på resa 31 juli–5 augusti. Resan gick till Sigtuna, vi bodde på Hotell Kristina och här fick vi god mat, bra service samt hade nära till centrum. Ett stopp på vägen blev det i Enköping där vi besökte Drömparken, en park mitt i centrum med flera hundra växter. Vid middagen första kvällen kom guiden Eva Hjelmer och berättade om Sigtunas historia.

Vi gjorde vandringar från Bålsta till Skokloster, från Härjarö till Ekholmen eller en kortare variant som gick tillbaka till Härjarö. Sista dagens vandring gick från Rosersberg förbi slottet vidare till Steninge slott och därifrån till Sigtuna och hotellet. En dag blev det utflykt till Uppsala, där vi startade med förmiddagskaffe på Odinsborg i Gamla Uppsala. Därifrån valde några att ta Eriksleden in till Uppsala och andra följde med bussen in till centrum. Sedan var det fritt val att besöka olika sevärdheter. Många besökte Domkyrkan och flera valde att följa med på en guidad visning i kyrkan. Avslutningsvis på fredagen fick deltagarna en musikalisk underhållning från opera till musical och irländska sånger av operasångarna Josefin Cederwall och Peter Tornborg. Därefter serverades en trerätters middag.

Hemresan gick via Surahammar med besök på ITAB för att handla fritidskläder. Därefter lunch på Värdshuset Rondellen innan resan fortsatte till Skövde. Vi hade verkligen tur med vädret, mycket sol, lite moln och ganska lagom temperatur för vandring hela veckan. Men på fredagskvällen och hemresan kom regnet!

BF Billingens Vandringsklubbs har varit på resa 31 juli–5 augusti. Resan gick till Sigtuna, vi bodde på Hotell Kristina och här fick vi god mat, bra service samt hade nära till centrum. Ett stopp på vägen blev det i Enköping där vi besökte Drömparken, en park mitt i centrum med flera hundra växter. Vid middagen första kvällen kom guiden Eva Hjelmer och berättade om Sigtunas historia.

Vi gjorde vandringar från Bålsta till Skokloster, från Härjarö till Ekholmen eller en kortare variant som gick tillbaka till Härjarö. Sista dagens vandring gick från Rosersberg förbi slottet vidare till Steninge slott och därifrån till Sigtuna och hotellet. En dag blev det utflykt till Uppsala, där vi startade med förmiddagskaffe på Odinsborg i Gamla Uppsala. Därifrån valde några att ta Eriksleden in till Uppsala och andra följde med bussen in till centrum. Sedan var det fritt val att besöka olika sevärdheter. Många besökte Domkyrkan och flera valde att följa med på en guidad visning i kyrkan. Avslutningsvis på fredagen fick deltagarna en musikalisk underhållning från opera till musical och irländska sånger av operasångarna Josefin Cederwall och Peter Tornborg. Därefter serverades en trerätters middag.

Hemresan gick via Surahammar med besök på ITAB för att handla fritidskläder. Därefter lunch på Värdshuset Rondellen innan resan fortsatte till Skövde. Vi hade verkligen tur med vädret, mycket sol, lite moln och ganska lagom temperatur för vandring hela veckan. Men på fredagskvällen och hemresan kom regnet!