08 sep 2017 15:12

08 sep 2017 15:12

Fartfyllt månadsmöte

FRÅN LÄSARNA

SPF Seniorerna i Tibro raketstartade höstens månadsmöten med ett härligt gäng – ”Bengt-Ingvars mä Anders” d.v.s. Bengt Alsterlind från tv-programmet ”Hajk”, Ingvar Karlsson från Sven Ingvars och Anders Kyrkander från Hjo.

Bengt värmde upp publiken genom demonstration av olika sorters applåder och sedan var det full fart. Skämten haglade och publiken skrattade så tårarna rann. Det blev givetvis en riktig högtidsstund för alla Sven Ingvars-älskare med Ingvar Karlsson på scenen. Här spelades idel kända låtar, vilket gjorde att publiken hela tiden sjöng med. Ingvar, en gudabenådad dragspelare, Bengt överraskande på gitarr, trumpet och munspel och Anders Kyrkander på piano – vilken trio!

Musiken varvades hela tiden med Värmlandshistorier och berättelser om Gunde Johansson och Gustaf Fröding. Och naturligtvis måste det vara lite allsång – för säkerhets skull samma text ”När det våras ibland bergen” med fem olika melodier. Dessutom inte bara Sven Ingvars-låtar utan också en hel del Taube-melodier.

Bengt skämtade vilt med publiken som verkligen var med på noterna. Det blev till och med spontandans (efter enträgna uppmaningar från Bengt). Efter kaffepaus gästades trion av Tibrobon Stig Andersson, en gammal vän till Bengt och Ingvar. Tillsammans sjöng de bl.a. Två mörka ögon. Och när denna fantastiska eftermiddag tog slut, gjorde publiken som Bengt lärt dem: stampade i golvet, tjoade och klappade händerna. Som tack blev det ett extranummer med Kristina från Wilhelmina.

SPF Seniorerna i Tibro raketstartade höstens månadsmöten med ett härligt gäng – ”Bengt-Ingvars mä Anders” d.v.s. Bengt Alsterlind från tv-programmet ”Hajk”, Ingvar Karlsson från Sven Ingvars och Anders Kyrkander från Hjo.

Bengt värmde upp publiken genom demonstration av olika sorters applåder och sedan var det full fart. Skämten haglade och publiken skrattade så tårarna rann. Det blev givetvis en riktig högtidsstund för alla Sven Ingvars-älskare med Ingvar Karlsson på scenen. Här spelades idel kända låtar, vilket gjorde att publiken hela tiden sjöng med. Ingvar, en gudabenådad dragspelare, Bengt överraskande på gitarr, trumpet och munspel och Anders Kyrkander på piano – vilken trio!

Musiken varvades hela tiden med Värmlandshistorier och berättelser om Gunde Johansson och Gustaf Fröding. Och naturligtvis måste det vara lite allsång – för säkerhets skull samma text ”När det våras ibland bergen” med fem olika melodier. Dessutom inte bara Sven Ingvars-låtar utan också en hel del Taube-melodier.

Bengt skämtade vilt med publiken som verkligen var med på noterna. Det blev till och med spontandans (efter enträgna uppmaningar från Bengt). Efter kaffepaus gästades trion av Tibrobon Stig Andersson, en gammal vän till Bengt och Ingvar. Tillsammans sjöng de bl.a. Två mörka ögon. Och när denna fantastiska eftermiddag tog slut, gjorde publiken som Bengt lärt dem: stampade i golvet, tjoade och klappade händerna. Som tack blev det ett extranummer med Kristina från Wilhelmina.