08 sep 2017 11:28

08 sep 2017 11:28

Mats Löwing gästade PRO Valle

FRÅN LÄSARNA

Gun Andreasson hälsade medlemmarna och Mats Löwing välkomna till PRO Valles septembermöte. Mats Löwing, prästen från Åsle hade fått uppdraget att underhålla de cirka 70 medlemmarna som med stor förväntan hade kommit för att höra hans kåseri. Han gjorde oss inte besvikna med sitt kåseri i ämnet ”tavlor i mitt liv”. Han hade med sig en kasse tavlor. Den första han visade har en ko-minister. Bilden var en tavla med en ko som var målad som en komminister, med sin dubbeltydighet. Sedan kom det upp fler tavlor som han kåserade över. Så småningom kom han in på sin humoristiska och finurliga syn på landsbygdens liv och figurer. Från sin karriär inom fotbollen berättade han om när han blev utvisad och detta togs upp av kvällspressen som blev löpsedlar i hela Tidaholm.

Efter obligatorisk fikapaus var det information om kommande verksamhet. Föreningen har fått fyra nya medlemmar. Det kommer bl.a. att bli en ”stadsvandring” i Axvall 23 september där vi ska minna om hur Axvall en gång sett ut. Läs på hemsidan om vad som är aktuellt. Mötet slutade med lottdragning och vinstutdelning.

Gun Andreasson hälsade medlemmarna och Mats Löwing välkomna till PRO Valles septembermöte. Mats Löwing, prästen från Åsle hade fått uppdraget att underhålla de cirka 70 medlemmarna som med stor förväntan hade kommit för att höra hans kåseri. Han gjorde oss inte besvikna med sitt kåseri i ämnet ”tavlor i mitt liv”. Han hade med sig en kasse tavlor. Den första han visade har en ko-minister. Bilden var en tavla med en ko som var målad som en komminister, med sin dubbeltydighet. Sedan kom det upp fler tavlor som han kåserade över. Så småningom kom han in på sin humoristiska och finurliga syn på landsbygdens liv och figurer. Från sin karriär inom fotbollen berättade han om när han blev utvisad och detta togs upp av kvällspressen som blev löpsedlar i hela Tidaholm.

Efter obligatorisk fikapaus var det information om kommande verksamhet. Föreningen har fått fyra nya medlemmar. Det kommer bl.a. att bli en ”stadsvandring” i Axvall 23 september där vi ska minna om hur Axvall en gång sett ut. Läs på hemsidan om vad som är aktuellt. Mötet slutade med lottdragning och vinstutdelning.