08 sep 2017 11:29

08 sep 2017 11:29

SAK på konstgårdsbesök

FRÅN LÄSARNA

49 medlemmar från Skövde Allmänna Konstförening har besökt Redberga konstgård utanför Falköping. Där levde den folkkäre konstnären Harald Wiberg (1908-86) under sina sex sista år. Hans hustru Christina, som är 39 år yngre än sin man, guidade i den stora mangårdsbyggnaden och berättade livfullt om Haralds arbete och konstnärsliv samt om de verk från många andra stora konstnärer som finns i konstsamlingen.

Han har illustrerat böcker och texter, exempelvis Viktor Rydbergs ”Tomten” men det är främst hans naturtrogna djurskildringar med älgar, harar och fåglar som vi minns honom för.

Christina hade även gjort goda smörgåsar som serverades efter rundvandringen. Reseledare var SAK:s kassör Christer Junkergård.

49 medlemmar från Skövde Allmänna Konstförening har besökt Redberga konstgård utanför Falköping. Där levde den folkkäre konstnären Harald Wiberg (1908-86) under sina sex sista år. Hans hustru Christina, som är 39 år yngre än sin man, guidade i den stora mangårdsbyggnaden och berättade livfullt om Haralds arbete och konstnärsliv samt om de verk från många andra stora konstnärer som finns i konstsamlingen.

Han har illustrerat böcker och texter, exempelvis Viktor Rydbergs ”Tomten” men det är främst hans naturtrogna djurskildringar med älgar, harar och fåglar som vi minns honom för.

Christina hade även gjort goda smörgåsar som serverades efter rundvandringen. Reseledare var SAK:s kassör Christer Junkergård.