08 sep 2017 15:12

08 sep 2017 15:12

SPF Elin på svamputflykt

FRÅN LÄSARNA

Gråväder och duggregn var det på onsdagen då SPF Seniorerna Elins svamputflykt förde oss till skogarna strax väster om Värsås. Ett dussin medlemmar med regnställ, stövlar och regnhattar fick en timme på sig att fylla sina korgar med kända och okända svampar som det visade sig vara rätt gott om. Kurt Gunnarsson hade organiserat utflykten och engagerat svampexperten Börje Fagerlind som ”domare”. Regnet upphörde efter hand och efter att gruppen stärkt sig med varmt fika gick Börje igenom allas korgar med svampfynd och visade vad som var bra och vad som kunde få bli kvar i skogen. Resultat: utökad svampkunskap och svamp på menyn flera dagar framöver hos deltagarna.

Gråväder och duggregn var det på onsdagen då SPF Seniorerna Elins svamputflykt förde oss till skogarna strax väster om Värsås. Ett dussin medlemmar med regnställ, stövlar och regnhattar fick en timme på sig att fylla sina korgar med kända och okända svampar som det visade sig vara rätt gott om. Kurt Gunnarsson hade organiserat utflykten och engagerat svampexperten Börje Fagerlind som ”domare”. Regnet upphörde efter hand och efter att gruppen stärkt sig med varmt fika gick Börje igenom allas korgar med svampfynd och visade vad som var bra och vad som kunde få bli kvar i skogen. Resultat: utökad svampkunskap och svamp på menyn flera dagar framöver hos deltagarna.