14 sep 2017 11:50

14 sep 2017 11:50

Livet – ett flipperspel?

FRÅN LÄSARNA

Efter att ha ätit en god lunch fick SPF Seniorerna Elins medlemmar den frågan av Flemming Mouritsen på septembermötet. Tänkvärt – hur påverkar omständigheter, uppkomna situationer och människor vi möter våra val i livet? På sitt humoristiska och målande sätt ser sig Flemming som en flipperkula som genom att möta hindren på ett flipperspel gjort många och oväntade val på sin livsstege! Han har arbetat med allt från att ha ritat takstolar, till att gå vidare som lärarvikarie, till att bli nattportier på hotell. Kärleken gjorde att han senare flyttade till Göteborg, arbetade på bokhandel och gick vidare i den branschen. Han började känna sig trött på sitt resande som säljare, valde att dra sig undan, bodde på lantgård, blev bonddräng och ”konstnär”. Återigen en ny riktning till egen bokhandel, där många SPF:are köpt böcker, druckit kaffe och diskuterat livet med Flemming. Skövde Operettsällskap gav honom möjligheten att pröva på att stå på scenen, vilket gav honom inträdesbiljett till teatern osv. Han har där skapat sig en nisch där han trivs och fortfarande roar oss i diverse roller.

Flemming avslutade med att påpeka att de val hans flipperkula skapat har skänkt honom stor tillfredsställelse och en hög livskvalité! Han avtackades med varma applåder och blommor efter sitt intressanta föredrag!

Ordförande Sture Ljungqvist höll en kort föreningsinformation och efter lotteridragning tackade han aktivitetsgruppen som skött logistiken för lunch till över 100 deltagare. Mötet avslutades och alla hade fått med sig en tanke att fundera över – är livet ett flipperspel?

Efter att ha ätit en god lunch fick SPF Seniorerna Elins medlemmar den frågan av Flemming Mouritsen på septembermötet. Tänkvärt – hur påverkar omständigheter, uppkomna situationer och människor vi möter våra val i livet? På sitt humoristiska och målande sätt ser sig Flemming som en flipperkula som genom att möta hindren på ett flipperspel gjort många och oväntade val på sin livsstege! Han har arbetat med allt från att ha ritat takstolar, till att gå vidare som lärarvikarie, till att bli nattportier på hotell. Kärleken gjorde att han senare flyttade till Göteborg, arbetade på bokhandel och gick vidare i den branschen. Han började känna sig trött på sitt resande som säljare, valde att dra sig undan, bodde på lantgård, blev bonddräng och ”konstnär”. Återigen en ny riktning till egen bokhandel, där många SPF:are köpt böcker, druckit kaffe och diskuterat livet med Flemming. Skövde Operettsällskap gav honom möjligheten att pröva på att stå på scenen, vilket gav honom inträdesbiljett till teatern osv. Han har där skapat sig en nisch där han trivs och fortfarande roar oss i diverse roller.

Flemming avslutade med att påpeka att de val hans flipperkula skapat har skänkt honom stor tillfredsställelse och en hög livskvalité! Han avtackades med varma applåder och blommor efter sitt intressanta föredrag!

Ordförande Sture Ljungqvist höll en kort föreningsinformation och efter lotteridragning tackade han aktivitetsgruppen som skött logistiken för lunch till över 100 deltagare. Mötet avslutades och alla hade fått med sig en tanke att fundera över – är livet ett flipperspel?