14 sep 2017 11:48

14 sep 2017 11:48

Möte med polisbesök

FRÅN LÄSARNA

Vid Aktiva Seniorers månadsmöte den 12 september fick vi lyssna till ett intressant föredrag av polisområdeschefen för Östra Skaraborg Jan Hellnevi. Han berättade om sin poliskarriär och polisens nya organisation efter 2015 där man har blivit mer flexibel och kan rycka in vid större allvarliga händelser. Han tog också upp den förändrade kriminaliteten med internationella ligor, den digitala världen med it-bedrägerier och identitetstöld, trakasserier på digitala medier m.m.

Polisområde Skaraborg har cirka 400 anställda och cirka 260 000 invånare. Jan belyste också hur läget är när det gäller lag och ordning i Östra Skaraborg.

Efter föredraget fick vi möjlighet att ställa frågor om polisens arbete. Mötet avslutades som vanligt med fika.

Vid Aktiva Seniorers månadsmöte den 12 september fick vi lyssna till ett intressant föredrag av polisområdeschefen för Östra Skaraborg Jan Hellnevi. Han berättade om sin poliskarriär och polisens nya organisation efter 2015 där man har blivit mer flexibel och kan rycka in vid större allvarliga händelser. Han tog också upp den förändrade kriminaliteten med internationella ligor, den digitala världen med it-bedrägerier och identitetstöld, trakasserier på digitala medier m.m.

Polisområde Skaraborg har cirka 400 anställda och cirka 260 000 invånare. Jan belyste också hur läget är när det gäller lag och ordning i Östra Skaraborg.

Efter föredraget fick vi möjlighet att ställa frågor om polisens arbete. Mötet avslutades som vanligt med fika.