13 okt 2017 15:36

13 okt 2017 15:36

Gympagrupp besökte Flämslätt

FRÅN LÄSARNA

För en god hälsa behövs balans mellan fysiska aktiviteter, bra kost, social gemenskap och återhämtning. STC:s gympagrupp besökte nyligen Flämslätts stifts- och kursgård för att förutom att äta en näringsriktig lunch i en lugn och fin miljö få en stunds ro och återhämtning i vardagen.

Gruppen fick ett varmt mottagande av verksamhetens präst och välkomnades in i kyrkan. Först gavs lite information om stiftsgården och att Flämslätt i Skara stift är en av landets äldsta stiftsgårdar med 1939 som startår. Grundidén med verksamheten var att bedriva ungdomsläger. Tack vare en väl genomförd utbyggnad på 50-talet kunde gården fungera ännu bättre som mötesplats mellan de många församlingarna. Flämslätts kyrka stod klar 1959 och blev självklart en milstolpe i bygdens historia.

Kyrkan står öppen för alla, med möjlighet att tända ett ljus. Mitt på dagen ringer klockorna till andrum – gårdens egen puls. Gruppen deltog i ett sådant andrum med presentation av det armband som går under namnet frälsarkransen, introducerats av biskop Martin Lönnebo. Armbandet med tio olika pärlor symboliserar skilda aspekter av den kristna tron men speglar också livets olika skeden.

Unikt för stiftsgården är att här finns en frälsarkrans i storformat utanför kyrkan. På bilden ses de glada och nöjda deltagarna framför några av stenar som tillhör den utomhus befintliga anläggningen.

För en god hälsa behövs balans mellan fysiska aktiviteter, bra kost, social gemenskap och återhämtning. STC:s gympagrupp besökte nyligen Flämslätts stifts- och kursgård för att förutom att äta en näringsriktig lunch i en lugn och fin miljö få en stunds ro och återhämtning i vardagen.

Gruppen fick ett varmt mottagande av verksamhetens präst och välkomnades in i kyrkan. Först gavs lite information om stiftsgården och att Flämslätt i Skara stift är en av landets äldsta stiftsgårdar med 1939 som startår. Grundidén med verksamheten var att bedriva ungdomsläger. Tack vare en väl genomförd utbyggnad på 50-talet kunde gården fungera ännu bättre som mötesplats mellan de många församlingarna. Flämslätts kyrka stod klar 1959 och blev självklart en milstolpe i bygdens historia.

Kyrkan står öppen för alla, med möjlighet att tända ett ljus. Mitt på dagen ringer klockorna till andrum – gårdens egen puls. Gruppen deltog i ett sådant andrum med presentation av det armband som går under namnet frälsarkransen, introducerats av biskop Martin Lönnebo. Armbandet med tio olika pärlor symboliserar skilda aspekter av den kristna tron men speglar också livets olika skeden.

Unikt för stiftsgården är att här finns en frälsarkrans i storformat utanför kyrkan. På bilden ses de glada och nöjda deltagarna framför några av stenar som tillhör den utomhus befintliga anläggningen.