04 apr 2018 11:50

04 apr 2018 11:50

Riktig sångglädje

FRÅN LÄSARNA

De vet inte vad de gått miste om – iranierna. Där är det förbjudet för kvinnor att sjunga offentligt. Vilken tur då att Negar Zarassi kom till Sverige som tvååring – och blev kvar! I dag är hon en minst sagt mångsidig sångerska som i mitten på mars gästade Teatervännerna i Skaraborg tillsammans med sin ackompanjatör Lowe Pettersson. Negars repertoar sträcker sig från visa till musikal och opera. Allt detta gav hon prov på – plus en stor portion humor och glädje.

Det blev en musikalisk resa delvis inspirerad av hennes egen familjs flykt. Men också kärleken fick ett stort utrymme i hennes och Lowes framträdande.

Negar Zarassi är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har en kandidatexamen från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Men hon har också hunnit med att gå på Hjo folkhögskola så Skövde är ingen okänd mark för henne. Lowe Pettersson är väl etablerad som pianist och kapellmästare. Under åren har han arbetat med olika turnéer med bland andra Musik I Halland, Musik I Blekinge och Dramaten. Dessutom på företagsevenemang, kabaréer, gästspel, teatrar och det händer även att han hoppar in som kantor.

Teatervännerna i Skaraborg avrundar vårsäsongen med ett underhållande årsmöte den 17 april. Vid sidan av årsmötesförhandlingar kommer Ingvor Ljung för att under rubriken ”Mats Ljung från skratt till tårar” berätta om sin man vissångaren, revyartisten och bondkomikern. Till sin hjälp har hon Thomas Landahl som sjunger ett axplock av Mats Ljungs visor.

De vet inte vad de gått miste om – iranierna. Där är det förbjudet för kvinnor att sjunga offentligt. Vilken tur då att Negar Zarassi kom till Sverige som tvååring – och blev kvar! I dag är hon en minst sagt mångsidig sångerska som i mitten på mars gästade Teatervännerna i Skaraborg tillsammans med sin ackompanjatör Lowe Pettersson. Negars repertoar sträcker sig från visa till musikal och opera. Allt detta gav hon prov på – plus en stor portion humor och glädje.

Det blev en musikalisk resa delvis inspirerad av hennes egen familjs flykt. Men också kärleken fick ett stort utrymme i hennes och Lowes framträdande.

Negar Zarassi är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har en kandidatexamen från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Men hon har också hunnit med att gå på Hjo folkhögskola så Skövde är ingen okänd mark för henne. Lowe Pettersson är väl etablerad som pianist och kapellmästare. Under åren har han arbetat med olika turnéer med bland andra Musik I Halland, Musik I Blekinge och Dramaten. Dessutom på företagsevenemang, kabaréer, gästspel, teatrar och det händer även att han hoppar in som kantor.

Teatervännerna i Skaraborg avrundar vårsäsongen med ett underhållande årsmöte den 17 april. Vid sidan av årsmötesförhandlingar kommer Ingvor Ljung för att under rubriken ”Mats Ljung från skratt till tårar” berätta om sin man vissångaren, revyartisten och bondkomikern. Till sin hjälp har hon Thomas Landahl som sjunger ett axplock av Mats Ljungs visor.