11 apr 2018 09:35

11 apr 2018 09:35

Lions stödjer SANT

FRÅN LÄSARNA

Lions Club Skövde och Skultorp har skänkt 25 000 kronor till SANT-verksamheten. SANT är en kontraktsmetod för barn och ungdomar i årskurs fem till nio, där de tar ställning mot sniffning, skadegörelse, snatteri, alkohol, narkotika, dopning och tobak.

– Det är så roligt och betydelsefullt att Lions vill vara med i Skövde kommuns förebyggande arbete. Det finns forskning som visar att ju fler sammanhängande år som barn och ungdomar deltar i kontraktsmetoden, desto lägre nivå av självrapporterade problematiska beteenden har de i årskurs nio, sa Jenny Aronsson, drogförebyggande samordnare i Skövde kommun.

Sedan januari 2017 är SANT-kontraktet digitalt och utformat i en app. De barn och ungdomar som inte har möjlighet att använda den digitala delen får ett papperskontrakt. Alla som skriver på SANT-kontraktet har möjlighet att varje termin vara med i utlottning av fina priser och får dessutom diverse förmåner och rabatter.

– Det är så roligt att SANT-verksamheten uppmärksammas av föreningslivet, säger Sofia Löwendahl Magdeburg, fältsekreterare i Skövde kommun.

Arbetet sker i samverkan med ett flertal sektorer på kommunen samt privata aktörer och föreningar.

Lions Club Skövde och Skultorp har skänkt 25 000 kronor till SANT-verksamheten. SANT är en kontraktsmetod för barn och ungdomar i årskurs fem till nio, där de tar ställning mot sniffning, skadegörelse, snatteri, alkohol, narkotika, dopning och tobak.

– Det är så roligt och betydelsefullt att Lions vill vara med i Skövde kommuns förebyggande arbete. Det finns forskning som visar att ju fler sammanhängande år som barn och ungdomar deltar i kontraktsmetoden, desto lägre nivå av självrapporterade problematiska beteenden har de i årskurs nio, sa Jenny Aronsson, drogförebyggande samordnare i Skövde kommun.

Sedan januari 2017 är SANT-kontraktet digitalt och utformat i en app. De barn och ungdomar som inte har möjlighet att använda den digitala delen får ett papperskontrakt. Alla som skriver på SANT-kontraktet har möjlighet att varje termin vara med i utlottning av fina priser och får dessutom diverse förmåner och rabatter.

– Det är så roligt att SANT-verksamheten uppmärksammas av föreningslivet, säger Sofia Löwendahl Magdeburg, fältsekreterare i Skövde kommun.

Arbetet sker i samverkan med ett flertal sektorer på kommunen samt privata aktörer och föreningar.