16 apr 2018 11:58

16 apr 2018 11:58

Månadsmöte hos PRO Valle

FRÅN LÄSARNA

PRO Valles månadsmöte hade besök av Stickan Karlsson från Skövde som berättade om ”Mitt liv som Elvis” med bilder, låtar och berättelser om hans liv. Elvis föddes i Tupelo, Missisippi, USA med en tvillingbror som dog vid födseln 8 januari 1935. Han bodde med sina föräldrar i Tupelo till 1948 då de flyttade till Memphis, då hade han fått sin första gitarr. 1953 gjorde han sin första skivinspelning, året efter sin andra skivinspelning. 1956 började hans filmkarriär med filmen Viva Las Vegas. 1958 blev han inkallad till militärtjänst som han gjorde i Västtyskland. Elvis var gift med Priscilla 1967–72 och de fick en dotter Lisa Mari 1968. Elvis gjorde en uppmärksammad konsert från Hawaii 1973 som sändes på tv över hela världen och sågs av cirka 1,5 miljarder människor. I dag är Memphis ett stort turistmål med bland annat Elvismuseum och skivstudion där man får spela in sin egen skiva.

Ordförande Gun Andreasson tackade Stickan Karlsson för ett mycket trevligt program. Efter kaffeservering upplystes om kommande resor och tipspromenader. Mötet avslutades med lotteridragning.

PRO Valles månadsmöte hade besök av Stickan Karlsson från Skövde som berättade om ”Mitt liv som Elvis” med bilder, låtar och berättelser om hans liv. Elvis föddes i Tupelo, Missisippi, USA med en tvillingbror som dog vid födseln 8 januari 1935. Han bodde med sina föräldrar i Tupelo till 1948 då de flyttade till Memphis, då hade han fått sin första gitarr. 1953 gjorde han sin första skivinspelning, året efter sin andra skivinspelning. 1956 började hans filmkarriär med filmen Viva Las Vegas. 1958 blev han inkallad till militärtjänst som han gjorde i Västtyskland. Elvis var gift med Priscilla 1967–72 och de fick en dotter Lisa Mari 1968. Elvis gjorde en uppmärksammad konsert från Hawaii 1973 som sändes på tv över hela världen och sågs av cirka 1,5 miljarder människor. I dag är Memphis ett stort turistmål med bland annat Elvismuseum och skivstudion där man får spela in sin egen skiva.

Ordförande Gun Andreasson tackade Stickan Karlsson för ett mycket trevligt program. Efter kaffeservering upplystes om kommande resor och tipspromenader. Mötet avslutades med lotteridragning.