17 apr 2018 11:45

17 apr 2018 11:45

SAK på konstresa

FRÅN LÄSARNA

Skövde Allmänna Konstförening har besökt Tjolöholms slott, söder om Göteborg. Slottet är en av Sveriges märkligaste byggnader och Nordens främsta i brittisk Arts- and Craftsuförande. Det ritades i Tudorstil och stod klart 1904 med inredning i jugendstil.

Efter det besökte de 50 deltagarna keramiker Eva Bengtsson i Frillesås. Hon ställde ut hos Galleri Stockselius i Skövde 2008. Under hemvägen dracks det kaffe och åts smörgåsar vid Vänga kvarn där det bl.a. tillverkas potatismjöl.

Skövde Allmänna Konstförening har besökt Tjolöholms slott, söder om Göteborg. Slottet är en av Sveriges märkligaste byggnader och Nordens främsta i brittisk Arts- and Craftsuförande. Det ritades i Tudorstil och stod klart 1904 med inredning i jugendstil.

Efter det besökte de 50 deltagarna keramiker Eva Bengtsson i Frillesås. Hon ställde ut hos Galleri Stockselius i Skövde 2008. Under hemvägen dracks det kaffe och åts smörgåsar vid Vänga kvarn där det bl.a. tillverkas potatismjöl.