12 jun 2018 11:46

12 jun 2018 11:46

SPF Hjo på hemlig resa

FRÅN LÄSARNA

När försommaren visade sig från sin allra bästa sida gjorde SPF Seniorerna i Hjo sin årligen återkommande Hemliga resa. Ett femtiotal medlemmar hade mött upp och fick sina förväntningar på resan infriade med råge. Första stoppet blev Habo kyrka som är unik i sitt slag, med alla pedagogiska målningar överallt i hela kyrkan. Vår guide, Daniel Karlsson, berättade mycket målande om kyrkans historia.

Lunchen intogs på restaurangen Lustfyllt i Munkaskog, en liten pärla med vidunderlig utsikt över Vättern och god mat därtill.

Eftermiddagen ägnades åt Tändsticksmuseet i Jönköping, där en mycket kunnig guide visade oss runt och berättade om Tändsticksfabrikens utveckling, som började redan 1845 och höll på ända till 1971. Då lades den sista tändsticksfabriken ner i Jönköping och med den försvann en viktig epok i stadens historia. Tur att museet finns kvar och kan visa eftervärlden hur villkoren såg ut för dem som arbetade där för så där 150 år sedan!

Dagen avslutades med kaffepaus uppe i Stadsparken på Värdshuset Stugan, med ännu fler vackra vyer att beskåda. Där kunde även den som var intresserad besöka ett fågelmuseum och bättra på sina ornitologiska kunskaper. Agneta Linder och styrelsen som ordnat denna resa som alla verkade mycket nöjda och belåtna med, fick ett stort tack och en uppskattande applåd.

När försommaren visade sig från sin allra bästa sida gjorde SPF Seniorerna i Hjo sin årligen återkommande Hemliga resa. Ett femtiotal medlemmar hade mött upp och fick sina förväntningar på resan infriade med råge. Första stoppet blev Habo kyrka som är unik i sitt slag, med alla pedagogiska målningar överallt i hela kyrkan. Vår guide, Daniel Karlsson, berättade mycket målande om kyrkans historia.

Lunchen intogs på restaurangen Lustfyllt i Munkaskog, en liten pärla med vidunderlig utsikt över Vättern och god mat därtill.

Eftermiddagen ägnades åt Tändsticksmuseet i Jönköping, där en mycket kunnig guide visade oss runt och berättade om Tändsticksfabrikens utveckling, som började redan 1845 och höll på ända till 1971. Då lades den sista tändsticksfabriken ner i Jönköping och med den försvann en viktig epok i stadens historia. Tur att museet finns kvar och kan visa eftervärlden hur villkoren såg ut för dem som arbetade där för så där 150 år sedan!

Dagen avslutades med kaffepaus uppe i Stadsparken på Värdshuset Stugan, med ännu fler vackra vyer att beskåda. Där kunde även den som var intresserad besöka ett fågelmuseum och bättra på sina ornitologiska kunskaper. Agneta Linder och styrelsen som ordnat denna resa som alla verkade mycket nöjda och belåtna med, fick ett stort tack och en uppskattande applåd.