13 jun 2018 11:47

13 jun 2018 11:47

Somrig konsert i Fågelås

FRÅN LÄSARNA

Under temat ”Musik i Sommarkväll” höll Fågelås kyrkokör en mycket uppskattad och fin konsert på söndag kväll i en nästan fullsatt kyrka. Programmet var varierat med både kända och lite mindre kända somriga melodier. Kören ackompanjerades av en orkester, vilket ytterligare förhöjde den musikaliska upplevelsen. Vi fick även ett par specialnummer av instrumentalisterna: Riksspeleman Jon Sirén spelade en vers på såg och Ingemar Bäck framförde Quincy Jones’ The Midnight Sun Never Sets på altsax. Även kören hade en solist, Cecilia Andersson, i sången Vid sommarens grind.

Körens dirigent, Dorotea Amnehammar, utstrålar glad och positiv energi. Det märks också på kören, som visar riktig sångarglädje.

Under temat ”Musik i Sommarkväll” höll Fågelås kyrkokör en mycket uppskattad och fin konsert på söndag kväll i en nästan fullsatt kyrka. Programmet var varierat med både kända och lite mindre kända somriga melodier. Kören ackompanjerades av en orkester, vilket ytterligare förhöjde den musikaliska upplevelsen. Vi fick även ett par specialnummer av instrumentalisterna: Riksspeleman Jon Sirén spelade en vers på såg och Ingemar Bäck framförde Quincy Jones’ The Midnight Sun Never Sets på altsax. Även kören hade en solist, Cecilia Andersson, i sången Vid sommarens grind.

Körens dirigent, Dorotea Amnehammar, utstrålar glad och positiv energi. Det märks också på kören, som visar riktig sångarglädje.