13 jun 2018 11:49

13 jun 2018 11:49

SPF reste till Österrike

FRÅN LÄSARNA

SPF Seniorernas fyra Skövdeföreningar har varit ute på sin första gemensamma resa. Till Österrike gick färden.

På resan ner kom det rapporter från Sverige om värmebölja och vi färdades genom regn, hagel och åska. Zillerthal/Uderns var målet. Där bodde vi på ett hotell med anor. Samma familj hade drivit detta i flera generationer.

Första dagen på plats fanns möjligheten att vandra upp till en kyrka vilket en del gjorde. Dagen bjöd på solsken. Nästa dag var det lite regntunga skyar men Mayrhofen besöktes, dock utan att kunna åka linbana upp till högre höjder, då säsongen inte hade börjat. Middag och därefter uppträdande bjöds varje kväll.

Innsbruck blev nästa besöksmål. Först fick vi uppleva en fantastisk panoramamålning med en area på 1 000 kvadratmeter och tio meter hög. En enda skarv var det på målningen. Hur transporterar man denna tro? Den var i London några år så transporterats har den gjort. En promenad i gamla delen av staden innebar att vi fick möjlighet att se det gyllene taket.

Nästa dag var det dags att påbörja vår tvådagars hemresa. En övernattning, lunchstopp och ett antal fikastopp under resans gång. Till och med ett shoppingstopp för den som önskade.

Åter på vår hemort i kvällningen. Var och en hem till sitt med olika upplevelser och uppfattningar.

SPF Seniorernas fyra Skövdeföreningar har varit ute på sin första gemensamma resa. Till Österrike gick färden.

På resan ner kom det rapporter från Sverige om värmebölja och vi färdades genom regn, hagel och åska. Zillerthal/Uderns var målet. Där bodde vi på ett hotell med anor. Samma familj hade drivit detta i flera generationer.

Första dagen på plats fanns möjligheten att vandra upp till en kyrka vilket en del gjorde. Dagen bjöd på solsken. Nästa dag var det lite regntunga skyar men Mayrhofen besöktes, dock utan att kunna åka linbana upp till högre höjder, då säsongen inte hade börjat. Middag och därefter uppträdande bjöds varje kväll.

Innsbruck blev nästa besöksmål. Först fick vi uppleva en fantastisk panoramamålning med en area på 1 000 kvadratmeter och tio meter hög. En enda skarv var det på målningen. Hur transporterar man denna tro? Den var i London några år så transporterats har den gjort. En promenad i gamla delen av staden innebar att vi fick möjlighet att se det gyllene taket.

Nästa dag var det dags att påbörja vår tvådagars hemresa. En övernattning, lunchstopp och ett antal fikastopp under resans gång. Till och med ett shoppingstopp för den som önskade.

Åter på vår hemort i kvällningen. Var och en hem till sitt med olika upplevelser och uppfattningar.