26 jun 2018 11:39

26 jun 2018 11:39

Midsommarfirande som förr

FRÅN LÄSARNA

Förra året testade Föreningen Vallby Sörgården att arrangera midsommarfirande ihop med andra föreningar i bygden. Det föll så väl ut, att alla ville att detta skulle göras om i år igen. Så då gjorde man förstås det!

Det var minst lika bra stämning i år. Bara glada miner! Stången kläddes ihop, det dansades och lektes, kastades pil, spelades på chokladhjulet, några gick på styltor, det åktes häst och vagn... Ja, och så fikades det förstås! Det fanns till och med en egen korvgubbe. Regnskuren som kom gjorde att alla verkligen kände att det var en väldigt typisk midsommar.

Som vanligt när det händer något på Sörgården, så är det ju som det var förr. Föreningen är ”garanterat omoderna” och försöker föra gamla kunskaper och traditioner vidare.

Förra året testade Föreningen Vallby Sörgården att arrangera midsommarfirande ihop med andra föreningar i bygden. Det föll så väl ut, att alla ville att detta skulle göras om i år igen. Så då gjorde man förstås det!

Det var minst lika bra stämning i år. Bara glada miner! Stången kläddes ihop, det dansades och lektes, kastades pil, spelades på chokladhjulet, några gick på styltor, det åktes häst och vagn... Ja, och så fikades det förstås! Det fanns till och med en egen korvgubbe. Regnskuren som kom gjorde att alla verkligen kände att det var en väldigt typisk midsommar.

Som vanligt när det händer något på Sörgården, så är det ju som det var förr. Föreningen är ”garanterat omoderna” och försöker föra gamla kunskaper och traditioner vidare.