06 jul 2018 13:32

06 jul 2018 13:32

Hemlig resa för Tibro-seniorer

FRÅN LÄSARNA

51 SPF-seniorer från Tibro har varit på hemlig resa mot okänt mål. När vi närmade oss Borås, avslöjades att resan gick i djurens tecken. På slingriga vägar kom vi till museet Unos Djur i Bredared. Där smakade det gott med kaffe och fralla. Inte någon av resenärerna kände till den duktiga träkonstnären Uno Axelsson. Han ägnade sig åt att skapa unika skålar och djur ur vrilar/knotor. Det hann bli cirka 250 verk innan han gick bort 2002. Ett hundratal visas på Bredareds museum, som drivs av hembygdsföreningen.

Nästa stopp blev i Grovare, ett fåtal kände till denna ort. I Grovare hembygdsgård blev vi varmt välkomnade av f.d. dansbandssångerskan Marie Arturén. Marie berättade om sitt liv, och hur hon hamnade i Grovare. Hon hade själv tillagat middagen som bestod av utsökt god köttfärslimpa, potatis, sås, sallad, kaffe och kaka. Sedan bjöd hon på sång från sin karriär i Drifters orkester, men även Ted Gärdestad och Edith Piaf.

Marie och maken Thomas föder också upp lamm, och säljer kött, korv, fårskinn m.m. i sin butik. Efter att ha shoppat loss, var det dags att ta farväl, och åka samma slingriga vägar hemåt.

51 SPF-seniorer från Tibro har varit på hemlig resa mot okänt mål. När vi närmade oss Borås, avslöjades att resan gick i djurens tecken. På slingriga vägar kom vi till museet Unos Djur i Bredared. Där smakade det gott med kaffe och fralla. Inte någon av resenärerna kände till den duktiga träkonstnären Uno Axelsson. Han ägnade sig åt att skapa unika skålar och djur ur vrilar/knotor. Det hann bli cirka 250 verk innan han gick bort 2002. Ett hundratal visas på Bredareds museum, som drivs av hembygdsföreningen.

Nästa stopp blev i Grovare, ett fåtal kände till denna ort. I Grovare hembygdsgård blev vi varmt välkomnade av f.d. dansbandssångerskan Marie Arturén. Marie berättade om sitt liv, och hur hon hamnade i Grovare. Hon hade själv tillagat middagen som bestod av utsökt god köttfärslimpa, potatis, sås, sallad, kaffe och kaka. Sedan bjöd hon på sång från sin karriär i Drifters orkester, men även Ted Gärdestad och Edith Piaf.

Marie och maken Thomas föder också upp lamm, och säljer kött, korv, fårskinn m.m. i sin butik. Efter att ha shoppat loss, var det dags att ta farväl, och åka samma slingriga vägar hemåt.