10 jul 2018 11:52

10 jul 2018 11:52

PRO Skultorp reste till Värmland

FRÅN LÄSARNA

PRO Skultorps årliga resa gick i år till Värmland, med buss. Första stoppet var Kristinehamn och Ölme diversehandel, ett magasin som var flyttat från Ölme, ett museum fyllt med nostalgiska varor och prylar som vi kände igen från vår barndom. Det diskuterades många minnen, både tråkiga och roliga. Innan vi åkte därifrån fick vi lyssna till en intressant berättelse om museet samt intog god förmiddagsfika.

Karlstad var målet för dagen, där vi först åt en god lunch på Wermlands museum och därefter Sandgrund och Lars Lerins utställning, som låg precis intill museet. Vi lyssnade på en trevlig guide som berättade först om Lars Lerins liv och därefter gick vi runt och såg på konsten. Vi fascinerades av hans konst, både av det mörka och det ljusa. Mycket av hans konst finns på andra orter både i Sverige och utomlands. I ett utav rummen var det fotokonst av Junior, med temat uttryck via ögonen vilket var synbart.

I ett annat rum var det Lerins lärlingar från tv-serien som hade sin konst och när vi stod där, kom Viktor från den gruppen på besök och berättade med inlevelse om hur underbart det var att jobba med Lars som han sa. Nu var det sommaruppehåll men till hösten träffas de igen med Lars varje vecka. Vi tackade Viktor med kramar och applåder.

Guidningen avslutades strax därefter och vi tackade förstås guiden med en applåd. Vi kunde gå omkring en bra stund till om vi ville eller ta en promenad till centrum som ligger strax intill. Dags därefter att vända hemåt men ett stopp i Väse för eftermiddagsfika smakade gott. En bra genomförd resa med många intryck med hem, tack vare Yngve PRO Skultorp och busschaufför Jeanette.

PRO Skultorps årliga resa gick i år till Värmland, med buss. Första stoppet var Kristinehamn och Ölme diversehandel, ett magasin som var flyttat från Ölme, ett museum fyllt med nostalgiska varor och prylar som vi kände igen från vår barndom. Det diskuterades många minnen, både tråkiga och roliga. Innan vi åkte därifrån fick vi lyssna till en intressant berättelse om museet samt intog god förmiddagsfika.

Karlstad var målet för dagen, där vi först åt en god lunch på Wermlands museum och därefter Sandgrund och Lars Lerins utställning, som låg precis intill museet. Vi lyssnade på en trevlig guide som berättade först om Lars Lerins liv och därefter gick vi runt och såg på konsten. Vi fascinerades av hans konst, både av det mörka och det ljusa. Mycket av hans konst finns på andra orter både i Sverige och utomlands. I ett utav rummen var det fotokonst av Junior, med temat uttryck via ögonen vilket var synbart.

I ett annat rum var det Lerins lärlingar från tv-serien som hade sin konst och när vi stod där, kom Viktor från den gruppen på besök och berättade med inlevelse om hur underbart det var att jobba med Lars som han sa. Nu var det sommaruppehåll men till hösten träffas de igen med Lars varje vecka. Vi tackade Viktor med kramar och applåder.

Guidningen avslutades strax därefter och vi tackade förstås guiden med en applåd. Vi kunde gå omkring en bra stund till om vi ville eller ta en promenad till centrum som ligger strax intill. Dags därefter att vända hemåt men ett stopp i Väse för eftermiddagsfika smakade gott. En bra genomförd resa med många intryck med hem, tack vare Yngve PRO Skultorp och busschaufför Jeanette.