26 feb 2014 16:42

23 jan 2015 15:27

Skövde HF kunde inte rubba mästarna

Giganten Sävehof blev som väntat en för svår motståndare för Skövde HF. Det regerande mästarlaget vann klart med 32-22 i Arena Skövde.

Mästarlaget satte högsta fart direkt från start och redan efter drygt 14 minuter tog HF-tränaren Magnus Frisk sin andra time out. Då stod det 4-9, vilket senare blev 4-11 som mest.

Viktoria Börjesson byttes in i målet och gjorde det bra, samtidigt som hela niometersstyrkan byttes ut (inhoppande ynglingarna Stina Karlsson och Linnea Martinsson visade framfötterna) och då började HF knapra ikapp. I paus var det 11-16 och då hade HF faktiskt vunnit de sista tolv minuterna med 7-3.

Men i andra halvlek stack marginalen snabbt iväg igen, det kändes som att Sävehof tryckte ner gaspedalen alldeles lagom och gjorde sina ryck då. Halvvägs in i andra var det åter nio måls skillnad mellan lagen och marginalen växte sig sedan inte så mycket större till slut.

Sävehof är Sveriges överlägset bästa lag och inkasserade sin smått osannolika 61:a raka seger i elitserien, slutspel inräknat. För att ta del av liverapporteringen, klicka på "Join the event" i rutan här nedan.

Mästarlaget satte högsta fart direkt från start och redan efter drygt 14 minuter tog HF-tränaren Magnus Frisk sin andra time out. Då stod det 4-9, vilket senare blev 4-11 som mest.

Viktoria Börjesson byttes in i målet och gjorde det bra, samtidigt som hela niometersstyrkan byttes ut (inhoppande ynglingarna Stina Karlsson och Linnea Martinsson visade framfötterna) och då började HF knapra ikapp. I paus var det 11-16 och då hade HF faktiskt vunnit de sista tolv minuterna med 7-3.

Men i andra halvlek stack marginalen snabbt iväg igen, det kändes som att Sävehof tryckte ner gaspedalen alldeles lagom och gjorde sina ryck då. Halvvägs in i andra var det åter nio måls skillnad mellan lagen och marginalen växte sig sedan inte så mycket större till slut.

Sävehof är Sveriges överlägset bästa lag och inkasserade sin smått osannolika 61:a raka seger i elitserien, slutspel inräknat. För att ta del av liverapporteringen, klicka på "Join the event" i rutan här nedan.

Matchfakta

Elitserien

SKÖVDE HF–IK SÄVEHOF 22–32 (11–16)

Målen: SHF: Maja Eriksson 5, Stina Karlsson 4, Julia Ehn 3, Malin Hanold 3, Linnea Martinsson 2, Nora Jakobsson van Stam 2, Mikaela Johansson 1, Sara Johansson 1, Malin Håkansson 1. IKS: Jenny Alm 7, Ida Odén 6, Jamina Roberts 5, Jenny Wikensten 3, Edijna Dafe 3, Elin Karlsson 2, Hanna Fogelström 2, Frida Tegstedt 2, Louise Sand 1, Elin Enhörning 1.

Utvisningar: SHF: 3x2 min. IKS: 1x2 min.

Domare: Henrik Mäkinen och Göran Jonsson.

Publik: 615.