10 apr 2014 14:31

23 jan 2015 15:28

Skövde HF förlorade i Höör

Höörs HK H65 vann den första kvartsfinalmatchen mot Skövde HF för en vecka sedan.
På torsdagskvällen var Skövde HF ute efter revansch när det var dags för det andra mötet i SM-slutspelet.
Men det var Höör som ånyo visade sig starkast och vann med 30–22 (14–13).

Det var helt öppet inför den andra halvleken då Höör ledde med 14–13 efter de första 30 minuterna. Höör inledde andra halvlek med tre raka mål men SHF kom igen men efter 14.45 tvingades Magnus Frisk ta timout. Då hade Höör ryckt i målprotokollet och ledde med 22–18 med dryga kvarten kvar att spela.

Men Skövde HF kom aldrig närmare utan Höör behöll och utökade till och med avståndet i den andra halvleken och hemmasegern var egentligen aldrig hotad.

Skövde HF låg under med uddamålet, 13–14, efter den första halvleken men svarade för 30 bra minuter. SHF var illa ute under en period på första halvlek när Höör ledde med 11–7 men när hemmalaget ådrog sig en utvisning kom Skövde igen. SHF vann utvisningen och hade kontakt igen.

Bra försvarsspel i allmänhet och starkt målvaktsspel i synnerhet av Viktoria Börjesson i den första halvleken. Lite för många misstag framåt i offensiven gjorde dock att Höör hade kommandot inför de sista 30 minuterna.

Efter torsdagskvällens seger leder nu Höör matchserien med 2–0 och kan avgöra på hemmaplan på söndag.

Det var helt öppet inför den andra halvleken då Höör ledde med 14–13 efter de första 30 minuterna. Höör inledde andra halvlek med tre raka mål men SHF kom igen men efter 14.45 tvingades Magnus Frisk ta timout. Då hade Höör ryckt i målprotokollet och ledde med 22–18 med dryga kvarten kvar att spela.

Men Skövde HF kom aldrig närmare utan Höör behöll och utökade till och med avståndet i den andra halvleken och hemmasegern var egentligen aldrig hotad.

Skövde HF låg under med uddamålet, 13–14, efter den första halvleken men svarade för 30 bra minuter. SHF var illa ute under en period på första halvlek när Höör ledde med 11–7 men när hemmalaget ådrog sig en utvisning kom Skövde igen. SHF vann utvisningen och hade kontakt igen.

Bra försvarsspel i allmänhet och starkt målvaktsspel i synnerhet av Viktoria Börjesson i den första halvleken. Lite för många misstag framåt i offensiven gjorde dock att Höör hade kommandot inför de sista 30 minuterna.

Efter torsdagskvällens seger leder nu Höör matchserien med 2–0 och kan avgöra på hemmaplan på söndag.