10 maj 2014 15:12

23 jan 2015 15:28

Skövde AIK-Motala blev en mållös historia

Skövde AIK får fortsätta att jaga sin första seger i årets division 1. Hemma mot nykomlingen Motala blev det inga mål och det var andra raka hemmamatchen som slutade mållös.

0-0 speglade dock inte matchbilden då det var en offensivt präglad match med massor av målchanser åt båda håll. Allra mest skapade Motala som låg närmast ett segermål. SAIK hade också sina chanser och närmast att spräcka hemmanollan var inhopparen Arbitrim Suljev som nickade från nära håll i den andra halvleken, men Motalas målvakt Rickard Göthberg sträckte ut och räddade.

0-0 speglade dock inte matchbilden då det var en offensivt präglad match med massor av målchanser åt båda håll. Allra mest skapade Motala som låg närmast ett segermål. SAIK hade också sina chanser och närmast att spräcka hemmanollan var inhopparen Arbitrim Suljev som nickade från nära håll i den andra halvleken, men Motalas målvakt Rickard Göthberg sträckte ut och räddade.

Matchen i siffror

Division 1 södra:

SKÖVDE AIK–MOTALA AIF

0–0

Målen: -.

Varningar, S: Hanna Abraham. M: Emil Herge, Besart Kalludra.

Domare: Johan Krantz, Uppsala.

Publik: 237.

Matchanalys: Hemmamatchen mot Motala kan ses på många sätt. SAIK har fortfarande svårt att göra mål och någon naturlig målskytt har ännu inte uppenbarats. De rödvita nollades för tredje matchen av fyra, men den här gången skapades dock en hel del fina möjligheter och offensivt var det definitivt ett fall framåt. Så länge man flyttade bollen snabbt och tog löpningar för varandra så hittade man igenom Motalas försvar och det får man ta med sig till fortsättningen. Samtidigt vittnade mötet med Motala om en del defensiva brister och när man inte hittade rätt i samarbetena och gav varandra understöd fick man bekymmer mot spelskickliga östgötar. Totalt sett var det dock ett steg i rätt riktning och kan SAIK spinna vidare på det här finns hopp om en trepoängare inom kort.