04 jun 2014 17:38

23 jan 2015 15:28

Målrikt i kamratmötet på Södermalm

I ett målrikt toppmöte var det serieledande IFK Falköping som avgick med segern. Laget vann med 4-3 (2-2) inför 380 åskådare på Södermalm.

Första halvlek blev en målrik historia. Efter att Falköping kontrat in 1-0 tidigt genom Joakim Sundh tog IFK Skövde över helt. Laget förde spelet och skapade ett flertal halvlägen innan Gustav Karlsson kvitterade med ett placerat skott från straffområdeslinjen i 28:e minuten. Falköpings replik lär inte vänta på sig - bara sex minuter senare utnyttjade Fisnik Menxhiqi och Christian Notaro ett passivt försvarsspel hos hemmalaget där den sistnämnde, via Rickard Hägg, skickade upp bollen i nättaket. Minuten senare prickade Florent Rushiti stolpen med ett distansskot, men sedan gick matchen lite i stå efter att Joakim Sundh skadat sig och bars ut på bår. IFK kom dock till ännu en kvittering då Gustav Karlsson styrde in Arian Domis inspel med vänsterfoten och blev tvåmålsskytt.

Falköping återtog det målmässiga kommandot i inledningen av andra halvlek efter en stark prestation av Fisnik Menxhiqi. Den forne SAIK-spelaren fintade bort två IFK-försvarare innan han ur en dålig vinkel fick in bollen i mål. Drygt en kvart senare kvitterade Gustav Karlsson för tredje gången, men Menxhiqi fick sista ordet när han i 73:e minuten kastade sig fram och stötte in Per Westerbergs inlägg i mål.

IFK tryckte sedan på för att få till en ytterligare kvittering, men utan resultat och sviten på 23 raka tävlingsmatcher utan förlust sprack. IFK Falköping å sin sida befäster serieledningen.

Första halvlek blev en målrik historia. Efter att Falköping kontrat in 1-0 tidigt genom Joakim Sundh tog IFK Skövde över helt. Laget förde spelet och skapade ett flertal halvlägen innan Gustav Karlsson kvitterade med ett placerat skott från straffområdeslinjen i 28:e minuten. Falköpings replik lär inte vänta på sig - bara sex minuter senare utnyttjade Fisnik Menxhiqi och Christian Notaro ett passivt försvarsspel hos hemmalaget där den sistnämnde, via Rickard Hägg, skickade upp bollen i nättaket. Minuten senare prickade Florent Rushiti stolpen med ett distansskot, men sedan gick matchen lite i stå efter att Joakim Sundh skadat sig och bars ut på bår. IFK kom dock till ännu en kvittering då Gustav Karlsson styrde in Arian Domis inspel med vänsterfoten och blev tvåmålsskytt.

Falköping återtog det målmässiga kommandot i inledningen av andra halvlek efter en stark prestation av Fisnik Menxhiqi. Den forne SAIK-spelaren fintade bort två IFK-försvarare innan han ur en dålig vinkel fick in bollen i mål. Drygt en kvart senare kvitterade Gustav Karlsson för tredje gången, men Menxhiqi fick sista ordet när han i 73:e minuten kastade sig fram och stötte in Per Westerbergs inlägg i mål.

IFK tryckte sedan på för att få till en ytterligare kvittering, men utan resultat och sviten på 23 raka tävlingsmatcher utan förlust sprack. IFK Falköping å sin sida befäster serieledningen.