24 aug 2014 14:30

23 jan 2015 15:29

Oavgjort för Skövde AIK

Skövde AIK fick 1-1 hemma mot Kristianstad på söndagseftermiddagen och tog därmed en välbehövlig poäng i bottenstriden.

Skövde AIK tog snabbt initiativet i inledningen på första halvlek, men det dröjde till då gästande Kristianstad började spela sig in i matchen, och ha en farlig nick precis utanför stolpen, innan SAIK tog ledningen. Sargon Abraham fick bollen ungefär mitt på offensiva halvan och lobbade mycket elegant in 1-0 bakom en överspelad Mirza Selimovic. Sett över hela halvleken hade SAIK mest boll och hade vid flera tillfällen fina intentioner framåt, men precis innan matchuret passerat 45 minuter kom en något oväntad kvittering. På hörna damp bollen ned hos André Möllestam som petade in 1-1 från nära håll.

Efter att Kristianstad öppnat andra halvlek piggt tog SAIK över taktpinnen, men liksom tidigare i matchen hade laget svårt att skapa något vettigt framåt. Det var istället gästerna som var ytterst nära ett ledningsmål när Anton Vilstrup ställde till det för sig varpå Egzon Sekiraca blev fri, men när han försökte runda Kalijundzic räddade målvakten. Båda lagen var sedan nära mål, Sargon Abraham hade ett vasst skott och Hanna Abraham var nära när han blev framspelad i mitten, men allra närmast var Kristianstad då William Möllestam prickade stolpen i den 88:e minuten.

Matchen slutade 1-1 och Skövde AIK fick åtminstone en poäng i bottenstriden.

Här kan du följa matchen minut för minut:

Skövde AIK tog snabbt initiativet i inledningen på första halvlek, men det dröjde till då gästande Kristianstad började spela sig in i matchen, och ha en farlig nick precis utanför stolpen, innan SAIK tog ledningen. Sargon Abraham fick bollen ungefär mitt på offensiva halvan och lobbade mycket elegant in 1-0 bakom en överspelad Mirza Selimovic. Sett över hela halvleken hade SAIK mest boll och hade vid flera tillfällen fina intentioner framåt, men precis innan matchuret passerat 45 minuter kom en något oväntad kvittering. På hörna damp bollen ned hos André Möllestam som petade in 1-1 från nära håll.

Efter att Kristianstad öppnat andra halvlek piggt tog SAIK över taktpinnen, men liksom tidigare i matchen hade laget svårt att skapa något vettigt framåt. Det var istället gästerna som var ytterst nära ett ledningsmål när Anton Vilstrup ställde till det för sig varpå Egzon Sekiraca blev fri, men när han försökte runda Kalijundzic räddade målvakten. Båda lagen var sedan nära mål, Sargon Abraham hade ett vasst skott och Hanna Abraham var nära när han blev framspelad i mitten, men allra närmast var Kristianstad då William Möllestam prickade stolpen i den 88:e minuten.

Matchen slutade 1-1 och Skövde AIK fick åtminstone en poäng i bottenstriden.

Här kan du följa matchen minut för minut: