17 jun 2017 11:00

17 jun 2017 11:00

Robert trivs bakom flötet

Tibrobon Robert Johansson är sedan många år engagerad i Tibro Sportfiskeklubb som ungdomsledare och annat rörande klubbens verksamhet.

Robbans villighet att ideellt hugga i är onekligen en tillgång för TSFK. Lägg därtill att han under årens lopp ofta frikostigt delat med sig av sina fiskfångster till läsarna av Fiskeligan. Gör så du också!

Roberts hemmavatten är Örlen där han förutom att fiska agerar fisketillsyningsman och kollar andra fiskande så att de har gällande fiskekort. Förra tisdagskvällen hölls det metartävling på Örlen. Robert var naturligtvis en av deltagarna, vad annars? Ankaret lät han gå till botten i Vikaviken.

Aftonens metod

Flötmete med mask och maggott som agn var metoden för aftonen. Det var gott om fisk hemma och hela sex fiskarter kunde inte hålla mun utan fick flötet att dyka. Exempelvis fångade Robert ett nytt personbästa på sutare som viktades till 2050 gram och mätte 49 centimeter. Lindaren, som sutaren kallas genom sin vana att sno reven runt vattenväxter, fick gå levande tillbaka i sjön. En 1346 gram tung braxen fångades också. Lägg därtill nappatag från en sarv med vikt 540 gram och fisketuren blev minst sagt lyckad. Sarven är en av våra vackraste vitfiskar med silver- till mässingsglänsande sidor och starkt röda fenor. Det finns rikligt med sarv i Örlen. Oftast är Örlen ganska svårfiskad, men när det väl stämmer kan sjön var givmild som få andra vatten, något som Robert härmed bevisat.

Rapportera

Gör som Robert, ut och fiska för att därefter rapportera till SLA:s Fiskeliga. Oavsett fiskens art och storlek, finns det plats att vara med. Knappa in sla.se och fyll i din fångstanmälan på digital anmälningsblankett. Skriv gärna några korta rader om fångsten. Mejlrapport till bjorn@outdoor.se funkar också.

Robbans villighet att ideellt hugga i är onekligen en tillgång för TSFK. Lägg därtill att han under årens lopp ofta frikostigt delat med sig av sina fiskfångster till läsarna av Fiskeligan. Gör så du också!

Roberts hemmavatten är Örlen där han förutom att fiska agerar fisketillsyningsman och kollar andra fiskande så att de har gällande fiskekort. Förra tisdagskvällen hölls det metartävling på Örlen. Robert var naturligtvis en av deltagarna, vad annars? Ankaret lät han gå till botten i Vikaviken.

Aftonens metod

Flötmete med mask och maggott som agn var metoden för aftonen. Det var gott om fisk hemma och hela sex fiskarter kunde inte hålla mun utan fick flötet att dyka. Exempelvis fångade Robert ett nytt personbästa på sutare som viktades till 2050 gram och mätte 49 centimeter. Lindaren, som sutaren kallas genom sin vana att sno reven runt vattenväxter, fick gå levande tillbaka i sjön. En 1346 gram tung braxen fångades också. Lägg därtill nappatag från en sarv med vikt 540 gram och fisketuren blev minst sagt lyckad. Sarven är en av våra vackraste vitfiskar med silver- till mässingsglänsande sidor och starkt röda fenor. Det finns rikligt med sarv i Örlen. Oftast är Örlen ganska svårfiskad, men när det väl stämmer kan sjön var givmild som få andra vatten, något som Robert härmed bevisat.

Rapportera

Gör som Robert, ut och fiska för att därefter rapportera till SLA:s Fiskeliga. Oavsett fiskens art och storlek, finns det plats att vara med. Knappa in sla.se och fyll i din fångstanmälan på digital anmälningsblankett. Skriv gärna några korta rader om fångsten. Mejlrapport till bjorn@outdoor.se funkar också.

  • Björn Blomqvist