07 dec 2013 15:00

23 jan 2015 15:35

Stort intresse för centrumbutik

NÄRINGSLIV: Ledig butikslokal vid Hertig Johans torg

Den lediga butikslokalen – efter Blomsterhallens flytt – vid Hertig Johans torg lockar många intressenter.
– Flera vill etablera sig där, säger Kalle Lezdins från fastighetsägaren Aberdeen.

I oktober lämnade Blomsterhallen den centralt belägna butikslokalen vid Hertig Johans torg efter många år. Missnöje med trafiksituationen vid torget ledde till att Charlotte Gustafsson-Ahlin flyttade den 77 år gamla butiken till Sandtorget i stället.

Sedan dess står den nästan 200 kvadratmeter stora lokalen tom. Men fastighetsägaren Aberdeen tror inte att det blir några problem att hitta en ny hyresgäst.

”För diskussioner”

– Vi för diskussioner med ett antal intressenter som vill starta verksamhet där – och de vill hyra hela lokalen. Det är faktiskt många som hör av sig, säger Kalle Lezdins, förvaltare för fastighetsägaren Aberdeen.

Och det är kanske inte så konstigt – butikslokalen kan nog sägas vara en av Skövdes mest centralt belägna.

– Jo, så är det ju. Jag kan i dag inte säga något om exakt vilken typ av verksamhet det kommer att bli i lokalen, bara att det rör sig om butiksverksamhet. Det är det vi vill ha, inte något annat.

I de pågående diskussionerna förs samtal om vad en ny verksamhet har för lokalmässiga behov, kanske måste lokalen anpassas och förändras.

Nya koncept

Vilka önskemål intressenterna har om tillträde till lokalen varierar kraftigt.

– En del vill komma i gång efter nyår, andra om några månader. Vissa har tankar om helt nya koncept och då krävs givetvis en längre planering.

Rent formellt är Blomsterhallen hyresgäster ett halvår till så det kan dröja innan någon ny verksamhet flyttar in.

– Det är ”deras” lokal fram till halvårsskiftet nästa år, senast då kommer vi ha nya hyresgäster. Men vi är intresserade av att lösa det så snart som möjligt om det går.