02 mar 2014 18:30

23 jan 2015 15:39

Trivselhus öppnar kontor i Skövde

En av landet största hustillverkare öppnar säljkontor i Skövde – det 26:e i Sverige.
– Skövde är en expansiv stad, vi måste så klart finnas där, säger Roger Simonsson, Trivselhus.

Politiker och kommunchefer i Skövde måste jubla över sådana uttalanden, men för Roger Simonsson, som är sälj- och marknadschef för den smålandsbaserade hustillverkaren, är satsningen nödvändig.

– Vi är en bransch i kris – det byggs alldeles för lite. Men man kan inte spara sig ur allting, man måste satsa och våga, säger Simonsson.

– Då måste vi vara på plats i en sådan expansiv stad som Skövde. Det är en långsiktig och offensiv strategi.

Trivselhus hade för några år sedan kontor i Lidköping, men det fungerade inte.

– Vi har i dag som närmast kontor i Jönköping, men dit är det för långt. Därför öppnar vi nu ett kontor i Skövde, i Vipan företagscenter i Hallenbergsrondellen. Vi vill komma närmare Skövdemarknaden.

Därmed kan en av landets största hustillverkare lägga till ett 26:e säljkontor till de övriga 25.

– Egentligen har vi redan öppnat kontoret, men vi startar ordentligt om ett par veckor, säger Simonsson som förmodligen själv har en ganska stor del i att det blev ett Skövdekontor – han är nämligen själv Skövdebo.

– Jo, jag har nog bidragit till det.

I Skövdekontoret ska Mikael Sörmander arbeta, det är också han som bemannar Jönköpingkontoret.

– Jag kommer att vara i Skövde ett par dagar i veckan.

Trivselhus har också köpts sju tomter i ett av Skövdes nyaste områden – Hasselbacken. Där ska man bygga friliggande villor.

– Dem hoppas vi att Skövdeborna ska bli intresserade av. Senare kanske vi också kommer att bygga i Trädgårdsstaden, vi har ett bra samarbete med Skövde kommun, säger Simonsson.

I företaget ingår också varumärket MoveHome, som slagit väl ut på husmarknaden med det digitala verktyget Bygg online. Alla kan bygga sitt personliga hus på webben och få pris direkt.

– Vi har gått mot strömmen på en tuff husmarknad och tagit marknadsandelar med båda våra varumärken. Vi har kommit på fötter, mycket tack vare MoveHome.